Waterkoeler13 apr '13 22:06

Grieks Onassis-eiland voor Russische miljardairsdochter

Auteur: Thijs Baas

Het privé-eiland Skorpios van de Griekse redersfamilie Onassis is in handen gekomen van de 24-jarige Russische miljardairsdochter Jekaterina Rybolovleva.

Zij is de dochter van de Russische miljardair Dmitri Rybolovlev. De opmerkelijke aanschaf werd zaterdag gemeld door het investeringsfonds van de miljardair. Scheepsmagnaat Aristoteles Onassis trouwde in 1968 op het eiland met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy.

De miljardairsdochter ziet het eiland niet alleen als vakantiebestemming, maar wil er ook zaken doen. Ze kocht het eiland van Athina Onassis Roussel, een kleindochter van Onassis en tevens zijn enige nog in leven zijnde nakomeling. Hoeveel voor het eiland is betaald maakte de investeringsmaatschappij niet bekend.

Luxueus vakantieoord
Griekse media schatten dat met de aankoop een bedrag van ruim 100 miljoen dollar is gemoeid. Onassis bezat het eiland sinds 1963 en toverde het tot dan toe kale eiland om tot een luxueus vakantieoord, onder meer door er duizenden bomen te planten. Na zijn dood kreeg Onassis' dochter Christina het eiland in handen. Toen zij eind jaren '80 na vier op de klippen gelopen huwelijken stierf aan de gevolgen van drugs en overgewicht, nam haar dochter Athina het eiland over.

Skorpios is de laatste rustplaats van Onassis zelf, dochter Christina en zijn bij een vliegtuigongeluk omgekomen zoon Alexander. Eerder brachten Griekse media onder meer Microsoft-oprichter Bill Gates en popster Madonna naar buiten als mogelijke kapers op de kust om Skorpios te kopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen