Waterkoeler7 apr '13 15:30Aangepast op 8 apr '13 05:57

Ballonnenman onderneemt geslaagde 'vlucht' van Robbeneiland

Auteur: Thijs Baas

De 37-jarige Matt Silver-Vallance is erin geslaagd de oversteek van Robbeneiland naar Kaapstad te maken, hangend aan 160 heliumballonnen.

Om zijn overlevingskansen te vergroten droeg Silver-Vallance zakken met water en een luchtpistool bij zich om de hoogte te kunnen aanpassen. Zelf plaatste hij de risico's van zijn actie in een bijzonder daglicht. "De risico's die ik neem, vallen in het niet bij de risico's die Mandela nam. Ik hoop dat deze actie een lach op zijn gezicht kan brengen."

Het idee voor de hachelijke onderneming ontstond bij het zien van een televisieprogramma over astronauten. Zijn nieuwe uitdaging was sindsdien om zelf de strijd met de zwaartekracht aan te gaan. Van een testritje kwam het niet, dus alles was nieuw voor de Brit. "Ik steeg eerst tot de hoogte van de Tafelberg. Toen ik weer daalde, wasd het wat spannender."

Landen op het vasteland vond Silver-Vallances team van experts te gevaarlijk, waarop besloten werd een touw uit te gooien waarlangs hij zich in het water kon storten.

<p><br/>De stunt leverde al met al 85.000 euro op. "Wow, dit was te gek! Don’t try this at home!", schreeuwde de waaghals, eenmaal veilig geland.</p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen