Waterkoeler2 apr '13 07:43

Snel geld verdienen? Hup, naar Amerika!

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse miljonair Forrest Fenn (82) wil de wereld laten delen in zijn rijkdom. In de bergen bij Santa Fe heeft de bejaarde weldoener een goudschat met een waarde van zo'n 1,6 miljoen euro verstopt.

Om de locatie te achterhalen, moeten goudzoekers een raadselachtig gedicht ontcijferen, vertelt redacteur Marijke Roskam op basis van berichtgeving door het AD.

Schatkist
De VS zijn alweer even in de ban van zijn spel, schrijft de krant. Fenn houdt het spannend en geeft af en toe nieuwe hints. Hij zegt op het idee te zijn gekomen toen hij ruim twintig jaar geleden te horen kreeg dat hij kanker had en nog hooguit zes maanden te leven had. Omdat hij iets wilde nalaten na zijn dood, vulde de kunstverzamelaar een schatkist vol goud die hij kort voor zijn dood wilde verstoppen in de bergen.

Als testament schreef hij een gedicht met hints over de locatie van de schat. Ook toen hij onverwachts genezen werd verklaard, wilde hij zijn unieke nalatenschap doorzetten. Drie jaar geleden besloot hij de kist te verstoppen in de bergen rond Santa Fe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen