Werk in Uitvoering15 jan '15 18:06

Uitzending 19 januari | banenruil, de participatiewet en de werkplek van de uitvaartondernemer

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Twee burgemeesters die tijdelijk van post ruilen. De inwoners van Haarlemmermeer en Zaanstad krijgen hier vanaf 19 januari tijdelijk mee te maken. Wat betekent zo’n (tijdelijke) banenruil voor je duurzame inzetbaarheid? En welke mogelijkheden zijn er hiervoor in het bedrijfsleven?

Te gast is Max Boodie, mede-oprichter van Banenruil.nl. Door een combinatie van software en HR experts zorgen zij al dat professionals van baan kunnen ruilen.

Participatiewet

Sinds 1 januari is de participatiewet van kracht. Met deze wet wil het kabinet bereiken dat mensen met een ziekte of handicap en mensen met een bijstandsuitkering, sneller aan het werk gaan. Wat betekent deze wet voor de werkvloer? En hoe kunnen werkgevers hun werknemers hierop voorbereiden? Te gast is Kim Schumacher, programmamanager inclusieve arbeidsmarkt bij AWVN.

 

De Werkplek van …

Niet iedereen wil uitvaartbegeleider worden. Wat maakt dit beroep zo bijzonder? Hoe zorg je dat je het verdriet van de nabestaanden niet mee naar huis neemt? En met welke veiligheidsvoorschriften moet je tijdens je werk rekening houden? BNR verslaggever Elfanie Toe Laer bezoekt deze week, de werkplek van de uitvaartondernemer.  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen