Werk in Uitvoering2 nov '14 13:20Aangepast op 5 nov '14 23:14

Uitzending 3 november | Check je Werkstress

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat de werkstress te lijf met de Check je Werkstress Week. Maar wat doen bedrijven zelf om overbelasting op de werkvloer te voorkomen?

De 26-jarige ondernemer Florentine Ouborg kreeg het ondernemerschap met de paplepel ingegoten en staat nu samen met haar broer aan het hoofd van Princess Sportsgear & Traveller. Hoe gaat zij op haar leeftijd om met stress? En hoe zit het met stressniveau van werknemers binnen een familiebedrijf? 

Koploper
Internetbedrijf TransIP is door het ministerie aangemerkt als één van de koplopers op het gebied van stressreductie op de werkvloer. Welke tips hebben zij voor andere ondernemers? Te gast is directeur Jeroen Hüpscher.

Stress voor blijven
‘Hollend voor je stress uit’ is volgens schrijver Suzan Kuijsten dé wegwijzer voor rust en ruimte in je hoofd. Is een burn-out altijd het gevolg van een te hoge werkdruk? Of is er meer aan de hand?

En verslaggever Renee van Heteren gaat in gesprek met Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de nut en noodzaak van de Check je Werkstress Week.

Luister maandag 3 november tussen 15.00 en 15.30 naar BNR Werk in Uitvoering met Thomas van Zijl.

Gerelateerde artikelen