Werk in Uitvoering15 dec '14 14:21Aangepast op 16 dec '14 15:25

Uitzending 15 december | Solliciteren via social media en de onderwijsdroom

Auteur: Derk de Vos

Nederlandse HR-managers gebruiken steeds vaker social media om vacatures in te vullen. Vooral LinkedIn is een goeie bron voor de HR-manager, bijna veertig procent geeft aan dit jaar via de zakelijke profielensite een geschikte kandidaat gevonden te hebben. Maar hoe betrouwbaar is het beeld van een werkzoekende op internet?

BNR-presentator Thomas van Zijl gaat hierover in gesprek met Stephan Renken van werving- en selectiebureau Robert Half Nederland en Alexander Schouten, universitair docent digitale media aan de Universiteit van Tilburg. 

De onderwijsdroom
Veel werknemers voelen zich niet optimaal gewaardeerd. En dat gaat ten koste van de productiviteit. Dat stelt Claire Boonstra, oprichter van Operation Education. Zij stopte met haar tech-startup Layer om zich helemaal op de toekomst van het onderwijs te richten. 

De werkplek van: de voedselbankmedewerker
Zo net voor de Kerst is het topdrukte bij de Voedselbank. Dat betekent extra werk voor de vrijwilligers. Eén van hen is Herman Berger, hij  is coördinator transport en logistiek bij het distributiecentrum voor alle voedselbanken in Noord-Holland. Verslaggever Renee van Heteren liep met hem door de loods.

Luister maandag naar BNR Werk in Uitvoering met Thomas van Zijl. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen