Wetenschap3 sep '17 16:44Aangepast op 3 sep '17 17:01

Vegetarische Slager maakt gehakt van echt vlees

Auteur: Judith Laanen

Een wereld zonder vlees, hoe bereik je dat? Vegetarische Slager Jaap Korteweg timmert al een tijdje aan de weg met zijn vleesvervangers.

Foto ANP
Foto ANP

Het nieuwe vlees, zo omschrijft Korteweg zijn vleesvervangers. Ze bestaan uit dezelfde bonen en granen die dieren normaal eten en omzetten in vlees. 'Het verschil dat we gemaakt hebben is dat we niet gestart zijn met een fabriek maar met een ambachtelijke slagerij met chefs en zo tot kopieën kwamen.' Tussen het begin, een winkel aan het Spui in Den Haag in 2010, en nu zitten 3500 verkooppunten in 15 landen.

Korteweg werkt samen met de bedrijven die hij eigenlijk verfoeit. 'Om te veranderen moet je samenwerken. Het gaat me om impact, dan moet je juist met die bedrijven samenwerken.'

Bekijk het eerste deel van het gesprek met Roelof Hemmen:

 

Bekijk het tweede deel van het gesprek, onder meer over de band die mensen met dieren hebben en het belang van vleesvervangers voor het behoud van de natuur. 'Massaal dieren eten bedreigt ons voortbestaan op deze aarde en vervuilt 'm':


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen