Wetenschap10 jan '20 09:35Aangepast op 12 jan '20 19:55

De Grote Vraag | Is er buitenaards leven?

Auteur: BNR Webredactie

In deze weken behandelen we grote vragen. Wat speelt er op bedrijfsvlak, is er een knelpunt en kom je er niet uit? We bespreken het elke ochtend in ‘De Grote Vraag’ met ondernemers, politici of wetenschappers. Vandaag: Is er buitenaard leven?

Image
(AFP)

We spreken erover met planeetonderzoeker Daphne Stam van de TU Delft. Het antwoord op de vraag is snel gegeven: 'Dat weten we nog niet.' We weten dat er op de aarde overal leven is, van de woestijn tot de bodem van de oceaan. Daarbuiten is nog niks gevonden.

Luister ook | Finding aliens on icy moon Enceladus

De eerste Britse astronaute, Helen Sharman, zei deze week in The Guardian dat aliens hoe dan ook bestaan. Ze is niet de enige astronoom die het aannemelijk vindt dat aliens bestaan. 'Er zijn zo veel sterren en die hebben allemaal planeten. Het Amerikaans ministerie van Defensie heeft een paar maanden geleden gezegd dat er UFO's te zien zijn op eerder vrijgegeven beelden.' De beelden geven volgens haar geen aanleiding of bewijs om te geloven dat er aliens op aarde zijn. Deze grote vraag blijft nog even onbeantwoord.

Luister ook | Mysterieuze radiogolven uit de verre ruimte ontdekt


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen