Zakendoen met Apps12 jun '14 19:15

Zakendoen met Apps | Adobe Voice voor iPad, Addappt voor iOS en Android en Files voor Windows 8.1

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Lowdown en Tagg.ly voor iPhone, Heartbleed detector voor Android en de Mini Mobile Robotic Printer.

Adobe Voice voor iPad (Gratis)
Een plaatje zegt meer dan.... Cliché? Absoluut! Maar het werkt goed om je verhaal over de bühne te krijgen, zeker als het je eigen verhaal is. Deze app helpt je om zo'n verhaal op te bouwen. Als je een nieuw verhaal maakt kun je kiezen uit verschillende verhaal structuren, zoals "Een idee promoten", "Iets uitleggen", "Een les leren" en meer. Vervolgens wordt je aan de hand genomen om per gedeelte van het verhaal (introductie, Het haakje, Het onderwerp, Een paar feiten) je tekst op te nemen. De app zet daar een passend muziekje onder en per gedeelte kun je een beeld toevoegen. Dat kunnen beelden uit een stock collectie van 25000 stuks zijn, of je eigen foto's. Je kunt ook kiezen uit iconen en teksten toevoegen in het scherm. Er zijn verschillende thema's als achtergronden en verschillende muziekjes te plaatsen onder je verhaal. Op deze wijze kun je snel een audiovisuele presentatie in elkaar zetten waarbij je geen technische kennis hoeft te hebben om snel een krachtig filmpje te maken (zonder te filmen!). Als de video klaar is kun je hem uploaden naar Adobe en de link delen via Twitter, Facebook, Email of door een link te kopiëren. De video kan naar keuze openbaar of private gemaakt worden. Voor het gebruik van Adobe Voice heb je een Adobe ID nodig, maar registratie daarvan is gratis.

https://itunes.apple.com/nl/app/adobe-voice-show-your-story/id852555131?l=en&mt=8

Addappt voor iOS en Android (Gratis)
Met Addappt hoef je niet meer je contactgegevens van je vrienden of collega's te updaten, of te zorgen dat zij allemaal jouw gewijzigde gegevens overnemen. Addappt installeert op je telefoon en synchroniseert de contactgegevens van je connecties die ook Addappt gebruiken. Die mensen kun je uitnodigen om het te gebruiken of als ze het al gebruiken om een connectie te maken. Zodra iemand zijn eigen gegevens update wordt dit naar alle gelinkte adresboeken verzonden. Je kunt met deze app de standaard adresboek blijven gebruiken, dus je hoeft hiervoor niet perse Addappt te gebruiken om gegevens op te zoeken. Als jouw eigen gegevens wijzigen moet je dat wel even in de Addappt doen. Zodra andere iets gewijzigd hebben kun je dat zien in een lijst van geüpdatet personen. De dienst download niet al je contactgegevens en slaat niets op op de eigen servers. Ook beloven ze plechtig dat ze geen gegevens zullen verkopen of jouw contactpersonen zullen benaderen.

http://site.addappt.com

Files voor Windows 8.1 (Gratis)
De WindowsPhone heeft nu een file-browser voor het werken met bestanden op een Windows 8.1 toestel. Dat klinkt saai maar het is wel handig. Bij de iPhone heb je geen toegang tot het bestandssysteem op de telefoon en heeft elke app zijn eigen "data container". Daardoor moeten apps vaak ingewikkelde trucs uithalen om onderling bestanden te delen zonder tussenkomst van een clouddrive zoals Dropbox. Veel gedoe dus op de iPhone. Bij Android en nu dus ook de WindowsPhone gaat dat anders en daar kun je gewoon bestandjes up en downloaden op je toestel, in mappen plaatsen en eigenlijk doen wat je goeddunkt. Daardoor kan je je telefoon bijvoorbeeld ook als een data opslag gebruiken ipv een aparte USB stick bij je te dragen. Handig dus!

http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/bestanden/762e837f-461d-4847-8399-3526f54fc25e

En de gadget van de week is de:
Grip strip (per stuk voor €8,70 of per 3 stuks, ca 26 euro incl verzending)
Met de Grip Strip heb je altijd eenvoudig een plek om je smartphone bij de hand te hebben in de auto. De grip Strip is een lapje van bijzonder rubber/silicone dat je bijvoorbeeld op je dashboard kunt plakken waaraan je spullen kunt bevestigen. Druk je telefoon op de Grip Strip en hij blijft stevig "kleven". Geen ingewikkelde houders met klemmen meer, maar simpelweg drukken en voilà, hij zit vast! Dus niet meer gevaarlijk zoeken naar telefoons die tijdens het rijden tussen stoelen glijden. Het mooie van de Grip Strip is dat hij werkt met smartphones en tablets, maar ook met zonnebrillen en andere zaken. Handig voor achter op de hoofdsteunen om een tablet voor de kinderen op te hangen. Of thuis aan de muur, ijskast of waar dan ook. Werkt ook met blikjes frisdrank! En dat allemaal zonder lijm!

http://www.firebox.com/product/6599/Grip-Strip?aff=512&awc=550_1402437302_504109ab3ca29e39e965059e439e3acb&utm_source=AffiliateWindow&utm_medium=Affiliates&utm_content=Coolest%20Gadgets&utm_campaign=TextLink
 

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen