Zakendoen met Apps2 mei '14 13:31Aangepast op 6 mei '14 11:58

Zakendoen met Apps | Lowdown en Tagg.ly voor iPhone, Heartbleed detector voor Android

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Lowdown en Tagg.ly voor iPhone, Heartbleed detector voor Android en de Mini Mobile Robotic Printer.

Lowdown voor iPhone (Premium subscription: 1 jaar voor 64,99 euro)
Lowdown wil het plannen van meetings slimmer maken. Daar heeft de app wel het een en ander voor nodig want je moet met de app contact maken met LinkedIN. Dat netwerk wordt gebruikt om data te vinden over de mensen waarmee je een afspraak hebt. Verder wordt toegang gevraagd tot je e-mail account en wordt je locatie en de adresboek gebruikt. Je hebt dus wel een LinkedIN account nodig om Lowdown te kunnen gebruiken. Via LinkeIN worden de profielfoto's van de aanwezigen getoond en wordt informatie over de bedrijven opgehaald. De e-mail wordt gebruikt om gerelateerde mail berichten te tonen die over de meeting kunnen gaan. Lowdown geeft je aanwijzingen over waar de meeting plaatsvindt en geeft route informatie voorafgaand aan de meeting. Ik zoek mensen altijd even op via Google voordat ik een afspraak in ga, maar Lowdown biedt direct toegang tot informatie over de anderen aanwezigen. Je kunt overigens nog geen afstand doen van je standaard kalender want die zul je nodig hebben om afspraken te maken. Binnen Lowdown zelf kan je (nog) geen afspraken toevoegen. Je kunt de app gratis gebruiken, maar dan kun je alleen de eerstvolgende twee meetings bekijken. Om verder vooruit te kijken moet je een abonnement nemen vanaf €2,69 per week.

https://itunes.apple.com/nl/app/lowdown/id673688838?l=en&mt=8

Tagg.ly voor iPhone (Gratis)
We maken de mooiste foto's met onze smartphones en de resoluties en kwaliteit ervan zijn steeds beter waardoor ze steeds breder toepasbaar zijn. Voor onszelf, maar ook voor anderen, als je ze deelt op het web of via sociale media. Maar op foto's rust auteursrecht en hoe toon je aan dat een foto, die je eenmaal getwitterd hebt en dus het hele web over gaat, wel van jou is? Stockfoto websites gebruiken watermerken om al hun foto's te voorzien van een handtekening. Op die manier zijn beelden lastiger herbruikbaar door anderen en zie je direct wie de bron is. Tagg.ly doet datzelfde maar dan op je smartphone. Deel je dus een foto waarvan je vermoed dat anderen hem graag (onrechtmatig) zouden willen gebruiken, voeg er dan een watermerk aan toe. Je kunt je naam, de locatie, datum en zelfs een logo toevoegen aan je foto's. Handig in geval je een product portfolio op het web zet. Je kunt ook bestaande beelden taggen die al eerder gemaakt zijn, maar dat werkt alleen bij foto's, niet bij video's. Vanuit de app kun je wel foto's en video's nemen die dan ook direct voorzien worden van een watermerk. Het watermerk wordt redelijk discreet linksonder op de foto's geplaatst. Op die manier is altijd bekend aan wie de foto toebehoort. Verkoop je jouw foto's, dan kun je bijvoorbeeld ook een telefoonnummer of web- / emailadres in je foto's plaatsen.

https://itunes.apple.com/nl/app/tagg.ly/id848752507?l=en&mt=8

Heartbleed detector voor Android (Gratis)
Deze app van het bekende beveiligingsbedrijf Trend Micro scant je Android toestel op de Heartbleed bug. Het bekijkt of er apps zijn die kwetsbaar zijn voor de bug omdat ze nog een oude versie van OpenSSL gebruiken, maar ook of er apps zijn die gebruik maken van cloud services die nog kwetsbaar zijn. Op die manier weet je of je veilig je apps kunt gebruiken. Na het scannen krijg je een beschrijving waarom apps kwetsbaar zijn en kun je direct de apps deïnstalleren.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trendmicro.tool.heartbleeddetector

De gadget van de week:

De Mini Mobile Robotic Printer (200 dollar)
Voor de mensen die echt niet zonder printer kunnen leven is er deze mini robot printer. Deze printer laat niet het papier doorlopen, maar loopt zelf over het papier heen. Het is een klein blokje van ca 10 x 10 x 10cm en  heeft een inkt cartridge en USB aansluiting om hem op te laden. Hij gaat 1 uur mee op een volle batterij en de cartridge laat je 1000 pagina's printen. Hij print alleen grijswaarden maar kan wel op elk papierformaat aan de gang. Hij verbindt via Bluetooth met computers, tablets of smartphones. Je moet wel enigszins geduld hebben want hij print 1 pagina per minuut, maar voor belangrijke contracten die niet al teveel pagina's bevatten mag dat geen beletsel zijn. Wat de cartridges gaan kosten of dat je die zelf kunt gaan bijvullen is nog onduidelijk. Dus of je hier je dagelijkse prints mee moet maken is de vraag, maar met dit gadget wordt printen nu ook echt mobile. Zoiets was er nog niet, wat misschien ook een reden heeft. Je kunt nog 8 dagen intekenen op dit project, maar moet dan wel wachten tot januari 2015 voordat hij geleverd wordt.

https://www.kickstarter.com/projects/1686304142/the-mini-mobile-robotic-printer


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen