Zakendoen met Apps15 jan '15 14:40

Zakendoen met Apps | Scannable, CommitTo3, Nokia Z-Launcher en Bluetooth Gloves.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Scannable, CommitTo3, Nokia Z-Launcher en Bluetooth Gloves.

Scannable voor iPhone (Gratis)

Evernote blijft apps lanceren en ditmaal brengen ze een nieuwe scan app. Daar zijn er genoeg van, inderdaad, maar het kan natuurlijk altijd sneller en beter! Deze app begint met scannen zodra je hem opent en herkent de vorm van documenten zodra ze enigszins op een contrasterende achtergrond liggen. Dat is met name handig als je veel documenten achter elkaar moet scannen, zoals een stapel A4-tjes. Nadat ze gescand zijn kunnen ze geëxporteerd of direct gedeeld worden via email of een bericht, of opgeslagen worden in Evernote. Een fraaie functie van Scannable is dat hij bij het scannen van visitekaartjes direct de gegevens van LinkedIN kan opzoeken zodat hij ook die gegevens in je contactenlijst opslaat als je het kaartje bewaart als contactpersoon. Wil je documenten delen met mensen waarmee je in een vergadering zat, dan is dat ook mogelijk. Scannable leest dan de agenda uit zodat je de scans direct naar participanten van een meeting kunt sturen.

https://itunes.apple.com/nl/app/evernote-scannable/id883338188?l=en&mt=8

 

Commit to 3 voor iPhone en mobiele browser (€2,99 per jaar)

Takenlijsten zijn vaak van die lijstjes die nooit leeg komen. Dat komt omdat er vaak teveel op staat. Met "Commit to 3" is het slechts mogelijk om 3 taken op je lijst te zetten, wat het wellicht meer haalbaar maakt om de lijst dagelijks leeg te krijgen. En dat motiveert! Wat ook motiveert is dat je deze lijsten kan delen met andere personen zodat die mensen kunnen meekijken of je alles wel afgerond hebt. En jij bij hun. De app staat toe dat je taken met meerdere groepen (afdelingen?) deelt dus je kunt in verschillende kringen taken bijhouden. Iedereen binnen een groep krijgt een melding als men alledrie de taken afgerond heeft. Hoe ga je dan om met die andere taken die er niet op passen? Tsja...

Het gebruik van de app is de eerste week gratis en daarna betaal je €2,99 per jaar. Geen groot bedrag, maar het betekent wel dat iedereen met wie je taken wil delen ook een abonnement moet hebben. Voor de niet-iPhone gebruikers is er een mobiele browser versie, maar bij gebleken succes zal een Android versie vast niet lang uitblijven.

https://itunes.apple.com/nl/app/committo3/id924684301?l=en&mt=8

 

Nokia Z launcher voor Android (Gratis)

Een launcher is een applicatie die je "homescreens" van je smartphone vervangt en er allerlei handigheidjes aan toevoegt. Nokia heeft zo'n launcher ontwikkeld voor hun eigen lijn met Android toestellen, maar heeft deze launcher ook beschikbaar gesteld voor niet-Nokia toestellen die op Android draaien. En de launcher is goed! Het is heel eenvoudig om apps te zoeken door op je scherm met je vinger letters te schrijven. Ook biedt de launcher de mogelijkheid om afhankelijk van tijdstip of locatie bepaalde apps, contacten of websites op je homescreen te zetten. Handig als je 's avonds snel bij je wekker app kunt en 's ochtends meteen je nieuwsapp bovenaan staat. Of wat dacht je van je loyaliteits app van je favoriete supermarkt, op het moment dat je daar naar binnen loopt. Je partner bellen aan het einde van de dag dat je onderweg bent. En de launcher leert op basis van jouw gebruik om zelf suggesties te doen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nokia.z

En de gadget van de week:

 

Bluetooth Gloves (€70,-)

Talk to the hand! Wie kent het gebaar niet dat je maakt als je aangeeft dat je iemand gaat bellen? Deze lekkere warme handschoenen zijn niet alleen smartphone vriendelijk maar zijn voorzien van Bluetooth en zorgen dat je inderdaad via je hand kunt bellen! De handschoenen zijn voorzien van een paar knopjes en een microfoon in de pink en speakertje in de duim. Als je telefoon gaat, neem je op door op het knopje te drukken en praat dus tegen je hand! Ziet er wellicht wat vreemd uit, maar je laat in ieder geval niet per ongeluk je telefoon uit je handschoenen glippen en krijgt ook geen koude handen.

http://www.firebox.com/product/5611/Bluetooth-Gloves


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen