Zakendoen met Apps9 jan '15 17:02

Zakendoen met Apps | Plague, Flashchat, Krypton en Tiles.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week:Plague, Flashchat, Krypton en Tiles.

Plague voor iOS en Android (Gratis)

Ben je benieuwd naar de Virale capaciteit van je nieuws, dan kan je deze proberen te verspreiden via Plague. De naam klinkt wat negatief, maar het principe is gestoeld op de verspreiding als een virus. Je plaatst je bericht in de app en door een complex en vooral mysterieus algoritme wordt jouw bericht uitgezet bij andere gebruikers die het meest dichtbij zijn. Die kunnen vervolgens kiezen om het bericht door te laten gaan, dus verder te verspreiden, of verspreiding te stoppen. Binnen de app zie je hoe jouw bericht verspreid wordt door middel van heatmaps en gedetailleerde grafieken. Andere gebruikers kunnen commentaar leveren op de berichten en het is mogelijk om alle berichten van een specifieke gebruiker te bekijken. Een mooie tool om je content te testen op "besmettelijkheid".

http://plague.io/

FlashChat voor iOS en Android (Gratis)

De kerst- en nieuwjaarsborrels zitten er weer op en wellicht zwerven er geruchten door het kantoorpand. Met deze chatapp verstuur je anoniem berichten binnen een Wifi netwerk. Alle gebruikers van de app zijn via het Wifi netwerk automatisch verbonden en zien elkaars berichten die onder een pseudoniem verstuurd kunnen worden. Dus laat de bedrijfsroddels maar losbarsten. Maar let op; iedereen kan meekijken. Voor het versturen van een bericht geef je simpelweg een naam op die je wil gebruiken en begin je met het versturen van berichten. Zodra je buiten bereik van het Wifi netwerk komt of de app afsluit worden alle berichten gewist en blijven ook niet op de server hangen. Uiteraard hoeft er niet alleen anoniem geroddeld te worden want je kunt ook onder je echte naam berichten sturen en daarbij is het ook een leuke manier om in openbare ruimtes in contact te komen met anderen, of te lezen wat er speelt!

http://flashchatapp.com

Krypton anonymous Browser voor Android (Gratis)

Er is een nieuw wapen in de strijd tegen Big brother en de naam is Krypton. Deze browser laat je op een Android toestel anoniem surfen doordat het geen data of cookies opslaat in een cache. Daarnaast is het mogelijk om via het Tor netwerk te surfen zodat jouw herkomst onbekend is. Tor maakt het mogelijk om via allerlei proxy-servers wereldwijd te surfen die jouw IP adres en dus locatie verbergen. En dat is weer zinvol in situaties waarin bepaalde informatie voor bepaalde partijen gecensureerd wordt. De browser doet wat hij moet doen, namelijk webpagina's tonen, maar heeft verder weinig functies.

https://play.google.com/store/apps/details?id=co.kr36.krypton.x

En de gadget van de week is:

Tiles voor iOS en Android ($70,- per 4 stuks)

De Tiles zijn nu ook beschikbaar voor vergeetachtige Android gebruikers want er is onlangs een Android app voor uitgekomen. Tiles zijn kleine plastic plaatjes van ca 3,5 x 3,5 cm en 4 mm dik. Behoorlijk klein waardoor ze in elke portemonnee of case passen. Er zit ook een gaatje in zodat ze eenvoudig aan voorwerpen (sleutelbos?) te bevestigen zijn. Via Bluetooth zoeken ze contact met de app en laten ze weten waar ze het laatst gesignaleerd zijn. Je kunt de Tiles via de app geluid laten maken zodat ze op te sporen zijn, maar daarvoor moet je dan wel binnen bereik zijn. Een mooie functie is die van de Tiles community. Zodra je een Tile als vermist opgeeft wordt dit bekend gemaakt bij alle andere Tiles apps en krijgen die gebruikers een signaal als jouw Tile binnen hun bereik komt. Op die manier kan de community helpen om jouw verloren zaken terug te vinden. Dat werkt uiteraard het beste als er veel gebruikers zijn. Een Tile gaat een jaar lang mee (op papier) want de batterijen zijn helaas niet vervangbaar.

https://www.thetileapp.com/


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen