Zakendoen met Apps29 jan '15 13:48

Zakendoen met Apps | Chattable, Wifi map, Dropbox voor WindowsPhone en Sennheiser Speakerphone.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Chattable, Wifi map, Dropbox voor WindowsPhone en Sennheiser Speakerphone.

Chattable voor iOS en Android (Gratis)

Op zakenreis of in een andere stad en geen zin om alleen te eten? Met Chattable vind je eenvoudig andere mensen die ook behoefte hebben aan aanspraak. Via de app zie je welke restaurants in de omgeving gebruikt worden voor Chattable. Je kunt vervolgens zien of er mensen zijn die graag samen eten en uit welk land ze komen. Meer zie je op dat moment nog niet, dus ook jouw persoonsgegevens zijn nog onbekend bij anderen. Je kunt simpelweg binnen lopen en zien op welke tafel een Chattable kaartje staat. Omdraaien en weglopen kan dus ook nog op dat moment. Indien je zelf al een plaats hebt aan de Chattable tafel kan je dat ook aangeven in de app door in te checken. Op dat moment wordt het icoontje van het restaurant op de kaart groen zodat anderen zien dat er iemand in de buurt is die gezelschap op prijs stelt. De app werkt alleen met restaurants die zijn aangesloten en dat zijn er op dit moment nog niet zo veel, maar de app is tenslotte ook net pas gelanceerd.

https://www.chattable.com/nl/

Wifi map voor iOS en Android (Gratis)

Zoek je geen tafelgenoten maar een Wifi verbinding, gebruik dan Wifi map. In deze app zijn wereldwijd meer dan twee miljoen Wifi netwerken opgenomen. Voor Amsterdam zijn dat er al bijna 2000, voor Internationale steden als Sao Paulo en New York nog meer. Maar ook kleine dorpjes zijn toegevoegd, want de informatie is user-generated. Dat wil zeggen dat iedereen Wifi netwerken kan toevoegen. Indien de netwerken beveiligd zijn staat ook het wachtwoord vermeld. De netwerken zijn op afstand te zien als lijst, maar uiteraard ook op een kaart. In de gratis versie heb je toegang tot informatie van netwerken binnen een straal van 1km. Om de wachtwoorden en informatie te zien van netwerken die daar buiten vallen moet je de Pro versie aanschaffen voor 5 euro. Maar waarom zou je dat willen weten, als je er niet bent? De pro versie laat je ook favoriete netwerken bookmarken en werkt off-line, wat wil zeggen dat je wel eerst van een stad alle informatie gedownload moet hebben. Een handige app als je op reis bent en geen roaming bundle hebt!

http://www.wifimap.io/

Dropbox voor WindowsPhone is gelanceerd (Gratis)

Windows Phone gebruikers zijn vaak laat aan de beurt als het gaat om het beschikbaar komen van apps. De Dropbox app is daarop geen uitzondering, maar hij is er dan eindelijk. Met deze app heb je toegang tot je Dropbox bestanden en mappen, zoals ook de Android en iPhone versie dat bieden. De app heeft ook een functie om alle gemaakte foto's te synchroniseren met je Dropbox account zodat deze meteen gebackupt worden. Maar deze kan meer: zo is het mogelijk om meerdere accounts koppelen en je kunt een favoriete map vastpinnen op je homescreen zodat je daar snel toegang toe hebt. Beide functies zijn bij de iPhone en Android versies afwezig. Als je een gebruiker van Dropbox bent op de desktop, dan is deze app een must-have.

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/dropbox/47e5340d-945f-494e-b113-b16121aeb8f8

En de gadget van de week is:

Sennheiser Speakerphone SP20ML (€ 180,-)

We kennen het allemaal, met meerderen aan tafel met de borst op de tafelrand geleund om goed te verstaan wat er gezegd wordt door de telefoon speaker. Conference callen via een smartphone of laptop blijft vaak behelpen omdat het geluid zeer matig is. Met de Sennheiser speakerphone SP20 ben je van dat probleem af. Er zit een USB stekken en een 3,5mm audio aansluiting aan zodat hij moeiteloos aan een laptop of smartphone aangesloten kan worden. Het apparaatje is een ronde schrijf ter grootte van een compact disc, en circa 3cm dik, dus makkelijk mee te nemen. Hij bevat knoppen voor opnemen, ophangen, mute en volumeregeling. Het geluid is, en dat kan niet anders bij Sennheiser, zeer goed en daarom is hij ook prima te gebruiken als luidspreker voor het afspelen van muziek. En hij is ook nog fraai vormgegeven!

http://www.voipango.nl/nl/conference-solutions/sennheiser/sennheiser-speakerphone-sp20ml-506050.html


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen