Zakendoen met Apps13 nov '14 17:53

Zakendoen met Apps | Chartcube, MsOffice, Quicket en de Onbeep Onyx.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Chartcube, MsOffice, Quicket en de Onbeep Onyx.

Chartcube voor iPad (Gratis)

Iedereen kijkt liever naar een grafiek dan een Excelsheet. Met deze app tover je in een handomdraai een Excelsheet om in een grafiek. Maar niet alleen dat, als de Excelsheet meerdere variabelen bevat dan gedraagt de app zich als een Pivot chart. Dat betekent dat je de grafiek op de iPad horizontaal kunt "draaien" als een kubus (Titelverklaring!) om andere variabelen op de X en Y as te zien. Ook is het heel eenvoudig om gegevens gegroepeerd te zien en te "downdrillen" in informatie om dieperliggende data te bekijken. Je kunt Sheets importeren vanuit Cloudstorage, zoals Dropbox, Google drive etc, maar ook vanuit e-mail of andere programma's. De app is te gebruiken zonder registratie, maar als je geregistreerd bent is het mogelijk om met een team opmerkingen te maken bij charts. Mensen met wie je een grafiek deelt kunnen dat bij jouw grafieken doen en jij kan opmerkingen bij aan jou gedeelde grafieken plaatsen. Een handige tool voor presentaties en mensen die veel op pad zijn.

https://itunes.apple.com/nl/app/chartcube-whole-new-way-to/id928634920?l=en&mt=8

 

Office voor iPhone (Gratis)

Deze mag uiteraard niet ontbreken want Microsoft Office is nog steeds veruit de meest gebruikte zakelijke Office suit. Op de iPhone en Android zijn andere spelers zoals QuickOffice en DocumentsToGo in het gat gesprongen dat Microsoft lange tijd open liet, maar nu is Office er ook voor de iPhone. En wel gratis en volledig. iPhone gebruikers kunnen nu dus alles met Office documenten doen zonder enige beperking van een abonnement. Uiteraard bevatten de apps minder functies dan de desktop programma's maar alle gebruikelijke functies zijn aanwezig. Microsoft hoopt op deze manier de zakelijke gebruiker te behouden, met de gedachte dat men achter een vaste computer dan ook Office zal blijven gebruiken, waar het toch meestal gebruikt wordt. En daar wordt nog steeds het geld verdiend.

https://itunes.apple.com/nl/app/office-mobile-replaced-by/id541164041?l=en&mt=8

 

Quicket voor iPhone en Android (Gratis)

Quick + Ticket = Quicket. Met deze app boek je razendsnel een vliegticket. De interface is bijzonder intuïtief voor het aanmaken van heen en terugvluchten. Het resultaat kan snel gefilterd worden op prijs en voorkeur voor luchtvaartmaatschappijen. Heb je eenmaal een keuze gemaakt dan kan direct geboekt worden. De app geeft vervolgens je vluchtstatus, informatie over de Gate waar je heen moet en de app bevat ook per airline en toestel informatie over de stoelen. Met social seating kunt u zien wie er naast u zit. Vanuit de app kan ingecheckt worden en direct gebeld worden naar lokale kantoren in 25 landen wereldwijd. De app is ook voor de snelle boeker want er kan tot 3 uur voor vertrek nog een vlucht geboekt worden!

http://quicket.to/

En de gadget van de week is:

Onbeep Onyx ($99,-)

Als je in een team van mensen met elkaar wil communiceren, maar niet bij elkaar in de buurt bent, dan zijn walky talkies handig. Maar die werken vaak 1-op-1, zijn groot en hebben een beperkt bereik. De Onyx van Onbeep is een klein rond schijfje ter grote van je handpalm, die je aan je kleding bevestigt. Er zit een grote knop op en als je die indrukt kun je praten met andere personen die hem ook dragen en waarmee je verbonden bent. Die verbinding leg je met de bijbehorende Android of iPhone app en alle communicatie verloopt dus via 3G of Wifi. Binnen de app geef je aan met wie je de communicatielijnen open staan. Op het apparaatje zit een volumeknop, want uit de Onyx komt ook het geluid als iemand terugpraat. Op die manier hou je je handen vrij en kun je toch snel blijven communiceren als je ver van elkaar verwijderd bent. Handig voor magazijnmederwerkers, personeel van een warenhuis, de buitendienst, et cetera. Hij staat nu in pre-order, maar de eerste bestellingen worden in December uitgeleverd.

http://www.onbeep.com/order/onyx

Gerelateerde artikelen