Zakendoen met Apps5 feb '15 13:23Aangepast op 5 feb '15 15:02

Zakendoen met Apps | Microsoft Outlook, Fullcontact, Pushbullet en de Cocoon GRID-IT

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Microsoft Outlook, Fullcontact, Pushbullet en de Cocoon GRID-IT

outlook_fullcontact_pushbullet
outlook_fullcontact_pushbullet

Microsoft Outlook voor iOS (Gratis)

Microsoft heeft vorig jaar de maildienst Acompli overgenomen en heeft die mail-app als de basis gebruikt voor de Microsoft Outlook app. De Acompli app is verdwenen en de Microsoft Outlook app is daar nu voor in de plaats gekomen. Veel is, buiten het design, hetzelfde gebleven en dat is niet slecht. Mails kunnen direct behandeld worden als acties waar je een datum en tijd aan kunt hangen, en de app integreert goed met externe cloud diensten als Dropbox, iCloud, Google drive en Onedrive voor het versturen van attachments.

Het accepteren en opzetten van meetings is een erg makkelijk en je kunt eenvoudig vanuit de kalender een uitnodiging versturen met daarin meerdere tijden, zodat de ander kan aangeven welke hem het beste uitkomt. Vanuit je agenda is het mogelijk om direct een berichtje naar de deelnemers aan een meeting te sturen.

Per contactpersoon heb je snel inzicht in de mail correspondentie, de meeting en de bestanden die je uitgewisseld hebt. De legacy van Acompli brengt voordelen met zich mee want de app werkt niet alleen met Exchange, maar ook met Gmail en Yahoo Mail. Wie een fanatiek gebruiker is van Outlook notes, heeft pech, want dat is niet geïntegreerd, maar voor de rest is het een volledige app.

https://itunes.apple.com/nl/app/microsoft-outlook/id951937596?l=en&mt=8

Fullcontact voor iOS (Gratis)

Eerder hebben we al een Fullcontact app besproken en wel de app om visitekaartjes te scannen. Fullcontact heeft een nieuwe app uitgebracht, die dat ook doet, maar die ook je Google adressenlijst kan beheren. Hiervoor moet de app gekoppeld zijn aan een Google account. De app maakt het kinderlijk eenvoudig om allerlei extra informatie over contactpersonen toe te voegen aan het adresboek. Denk hierbij aan profielfoto's, maar ook adresgegevens, links naar sociale media zoals LinkedIN, Twitter, Instagram et cetera. Hiervoor dien je de app wel te verbinden met Facebook, Twitter, Instagram en de andere sociale media. De app doorloopt al je contacten en geeft per contact aan welke extra informatie gevonden is, en deze informatie kan vervolgens samengevoegd worden. Hiervoor wordt per contactpersoon toestemming gevraagd zodat je ziet welke informatie geüpdatet wordt. Het is ook eenvoudig om dubbele contacten samen te voegen. Verder is de app te gebruiken als je normale adressenboek want vanuit de app kan direct gebeld of gemaild worden. De adresgegevens kunnen gekoppeld worden aan Apple maps of Google maps zodat je direct locatie en routebeschrijvingen kunt bekijken. Deze app zou heel goed je standaard contacten app kunnen gaan vervangen. De app is gratis tot 5000 contacten en 10 scans van visitekaartjes. Hierna moet je een abonnement afsluiten of extra scan-credits bijkopen.

https://itunes.apple.com/nl/app/fullcontact-better-contact/id579616837?l=en&mt=8

Pushbullet voor iOS, Android, Mac en Windows (Gratis)

Het uitwisselen van bestanden en meldingen tussen smartphones en computer is al redelijk makkelijk, als je alleen Apple of Google producten gebruikt. Pushbullet slecht deze barrière tussen verschillende Operating Systems doordat het het uitwisselen van gegevens niet alleen cross-platform maar dit ook nog tussen verschillende gebruikers mogelijk maakt.

Zo sleep je eenvoudig foto's, URL's en bestanden naar je desktop icoon om het op smartphones te laten verschijnen, en vice versa. Je ziet op de desktop direct wie er belt of een bericht verstuurd heeft. Pushbullet integreert met je iOS of Android systeem zodat je vanuit allerlei apps snel informatie kunt delen met anderen.

Er is voor verschillende browsers een extensie beschikbaar zodat ook direct vanuit de browser informatie gedeeld kan worden. Pushbullet verbindt mensen via Google+ en Facebook, dus als je met collega's informatie wil delen is het zaak om in elkaars kringen te zitten of vrienden te zijn.

https://www.pushbullet.com/

En de gadget van deze week is:

Cocoon GRID-IT (vanaf €10,- ex verzendkosten)

Zit je laptop tas ook vol met losse snoeren, stekkers, adapters, USB sticks en dat soort zaken die eindeloos verstrikt raken? Organiseer die losse bende met de Cocoon Grid-IT. Deze gadget is een rechthoekig matje van rubber en textiel waarop aan één zijde allerlei elastische banden door elkaar geweven zijn, waardoor je een net krijgt van banden waar zaken onder geklemd kunnen worden. Doordat de elastieken kruislings over elkaar liggen is het mogelijk om zelf een indeling te maken van hoe gadgets of snoeren vastgeklemd moeten worden. Als je alles bevestigd hebt schuif je de mat in je laptop tas zodat niets meer kwijtraakt of door elkaar gaat zitten. De matten zijn beschikbaar in vijf verschillende afmetingen, variërend van 13x18cm tot 28x38cm. De prijs begint op Amazon bij €10 en loopt op tot €40.

http://www.amazon.co.uk/Cocoon-Grid-It-Accessory-Organiser-Travel/dp/B002HU27UW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1423047607&sr=8-1&keywords=cocoon+grid+it


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen