Zakendoen met Apps11 dec '14 15:02

Zakendoen met Apps | Wire, Airdroid, Minute en de Kenu Highline.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week:Wire, Airdroid, Minute en de Kenu Highline.

Wire voor iOS en Android (Gratis)

De mannen van Skype zijn terug en dit keer openen ze de aanval op Skype, Whatsapp en andere chat- en Voipdiensten. Ze lanceren "Wire" en pakken dat direct serieus aan met een iPhone, Android en Mac versie. De app is heel visueel ingesteld doordat gedeelde foto's en video's fullscreen getoond en samengevoegd worden met tekst. Je kunt direct vanuit de chat naar Full HD voice gaan om te bellen en ze beweren perfecte geluidskwaliteit te kunnen bieden. Uiteraard zijn groepchats mogelijk en discussies worden gesynct op alle devices. Ook niet onbelangrijk; Ze conformeren zich aan de Europese regelgeving rondom privacy! Voor de Mac versie moet je wel OSX versie 10.9 of hoger hebben. De Windows versie is in de maak.

https://www.wire.com/

Airdroid voor Android (Gratis)

Bestuur je Android toestel vanaf een Mac of Windows computer. Wat Continuity is voor Apple is Airdroid bijna voor Android. Stuur sms-jes vanaf je desktop, transporteer bestanden en foto's. Maar je kunt ook direct muziek afspelen op je desktop en websites openen op je smartphone vanaf je computer. Een leuke functie is dat je door de voor- en achtercamera van je toestel kunt kijken. Ook informatie van het klembord kan tussen beide apparaten overgezet worden. Jammer dat je op deze manier nog niet de telefoon op kunt nemen, maar handig om vanaf een groot scherm dat kleine apparaatje te benaderen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid&hl=nl_NL

Minute voor iPad (Gratis)

Voor meetings waarin iedereen over een iPad beschikt, kan de Minute app een mooie toepassing zijn. Deze app helpt voor, tijdens en na meetings om informatie te delen en bij te werken. Via de app kunnen documenten gedeeld worden via Dropbox, Evernote, Exchange en Google apps. Omdat de app samenwerkt met Facebook, LinkedIN en Google vind je makkelijk je collega's binnen de app. Vervolgens kan je tijdens een meeting realtime samenwerken aan notulen of andere documenten bewerken. Er kunnen acties gedeeld worden en gebruikers krijgen notificaties als taken voltooid zijn. Via Airplay kan alles ook op grotere schermen getoond worden.

https://itunes.apple.com/nl/app/minute-meeting-collaboration/id690419329?l=en&mt=8

En de gadget van de week:

Kenu Highline voor iPhone 6, 5 en 4 (Vanaf 20 dollar)

Voor mensen die bang zijn dat ze hun nieuwe ronde iPhone 6 uit hun handen laten glippen, zeker als ze straks bijvoorbeeld in de skilift zitten, is er dit veiligheidskoord. De Kenu Highline bestaat uit twee delen, te weten een case voor om de telefoon en een veiligheidskoord dat eenvoudig aan die case geklikt kan worden. De Case is van stevig materiaal gemaakt en bevat een ruw oppervlak zodat je goed grip op het toestel hebt. Het koord kan je aan je jas of tas vastmaken en is rekbaar. Het klikt eenvoudig aan de case zodat het snel vast en losgemaakt kan worden. Ook handig als je bang bent dat je telefoon uit je handen gerukt kan worden. De Kenu Highline is er ook voor de iPhone 4 en 5.

http://www.kenu.com/products/highline


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen