Zakendoen met Apps4 dec '14 15:43

Zakendoen met Apps | Mail to self, Stacks, Floatnote en iZettle

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Mail to self, Stacks, Floatnote en iZettle

Mail to self voor iPhone (Gratis)

Hoeveel notitie en read-it-later apps ik ook heb, e-mail blijft mijn virtuele geheugen. Ik stuur mezelf regelmatig een email met een URL of notitie om iets te onthouden. Ik ben niet de enige en de app "Mail to self" biedt een snelle oplossing daarvoor. De app integreert als extensie met iOS waardoor het een standaard optie wordt in de knoppenrij van e-mailen, bookmarken, printen etc, die vanuit verschillende apps te benaderen zijn. Als je de app opent vul je eenmalig een email adres van jezelf in en een verificatie code die je opgestuurd krijgt, om zeker te weten dat je bij dat email adres kunt (tegen spam acties). Vervolgens hoef je enkel maar op die knop te drukken vanuit een app om de bewuste content naar je eigen inbox te mailen.

https://itunes.apple.com/nl/app/mail-to-self-send-notes-to/id935527163?l=en&mt=8

Stacks voor iPhone en iPad (€2,99)

Voor mensen die regelmatig online vreemde valuta tegenkomen en willen zien wat de bedragen in Euro's zijn. Stacks integreert in je Safari browser en zal bedragen opsporen in websites om die vervolgens met 1 tik om te zetten in Euro's. De app voegt ook widgets toe zodat je direct vanuit je notifications screen een valuta kunt converteren. De app synchroniseert de laatste koersen zodra hij geopend wordt, of met een in te stellen interval. Als je geen Internet verbinding hebt gebruikt hij de data van de laatste synchronisatie. Dit is dan alleen handig bij de widgets, want surfen zonder Internet verbinding zal lastig zijn. Overigens kun je elke doelvaluta instellen die je wil zien want de app ondersteunt meer dan 160 valuta en onthoudt ook alle conversies die je gedaan hebt zodat je die later snel terug kunt vinden.

https://itunes.apple.com/nl/app/stacks-new-age-currency-converter/id719162125?l=en&mt=8

FloatNote voor Android (Gratis)

Grabbel je vaak naar een pen en papiertje tijdens een telefoongesprek om iets te noteren? Met Floatnote maak je snel een notitie op je toestel tijdens een telefoongesprek. Zodra je in een gesprek komt verschijnt er een drijvend schermpje over je standaard bel app. In dat venstertje kun je snel notities maken. Zodra je het gesprek afbreekt wordt de notitie opgeslagen met informatie over met wie je belde en datum/tijd. In de Floatnote app zie je overzichtelijk een lijst met alle notities met daarbij de gegevens inclusief profielfoto van de persoon waarmee je het gesprek had.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sakal.contactnote

En de gadget van de week is:

iZettle voor iPhone en iPad (Lezer voorlopig gratis, provisie tot 2,75%)

betalingen accepteren via je smartphone of iPad neemt een vlucht. Onlangs werd Square gelanceerd en eerder was er al Payleven, maar nu is er ook iZettle. Met de iZettle app koppel je een iPhone of iPad aan een kleine kaartlezer waarmee je pintransacties kunt accepteren. Dat is handig voor de kleine winkeliers of thuiscommercanten. Je registreert je bij iZettle via de app en koppelt vervolgens je account aan je bankrekening. Je kunt binnen de app al je producten invoeren zodat je snel via de app een totaalbon kunt maken voor afrekening. Voor de eerste 5000 geregistreerde gebruikers is de kaartlezer gratis, daarna zal deze ca 80 euro kosten. Daarmee zijn die kosten gelijk met aanbieder Payleven. De commissie die je betaald per transactie begint bij 2,75% tot 2000 euro omzet, maar neemt af naarmate je meer omzet draait, tot 1,5% bij een omzet groter dan 30.000 euro. En daarmee zet het zich qua prijs gunstiger neer dan Payleven en Square. Voor betalingen met Pin en bekende Credit Cards.

iZettle.com


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen