Zakendoen met Apps30 okt '14 13:08Aangepast op 30 okt '14 13:51

Zakendoen met Apps | Smart Goals, Jungian Type Questionnaire, Charlieapp en Amazon Firestick.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Smart Goals, Jungian Type Questionnaire, Charlieapp en Amazon Firestick.

Image

Smart Goals voor iPhone (€0,89)

Succesvolle mensen hebben de eigenschap dat ze vaak bijzonder doelgericht bezig zijn en alles dat niet bijdraagt aan hun doelstellingen dan ook te negeren. Dat begint met het maken van doelstellingen. Deze app helpt je om je doelstellingen vast te leggen en vervolgens acties te formuleren die bijdragen aan die doelstellingen. Je definieert milestones en kunt bij elke milestone aangeven in hoeverre hij gehaald is. Op die manier breng je focus aan en kom je stap voor stap verder. De app helpt je ook om je gedrag te veranderen door gewoontes aan te leren. Per activiteit wordt zichtbaar gemaakt hoe vaak en consequent je het gedaan hebt. Op die manier leer je gewoontes aan die je helpen om succesvoller te zijn.

https://itunes.apple.com/nl/app/smart-goals-goal-setting-resolutions/id773152477?l=en&mt=8

Jungian type questionnaire voor iPhone en Android (€0,89)

Om succesvol te zijn moet je weten wat je eigen sterktes en zwaktes zijn. je sterktes moet je ten volle benutten en voor zaken waar je niet goed in bent moet je samenwerken met anderen, of jezelf verbeteren. Het begint dus met inzicht in jezelf. Met deze app maak je zelf een assessment van hoe je opereert en reageert op je omgeving. Je wordt op vier aspecten beoordeeld naar aanleiding van een lijst met vragen. Die aspecten zijn:

- Waar haalt iemand zijn energie vandaan? Intern gemotiveerd of uit zijn omgeving. (Introvert vs Extrovert)

- Hoe neemt iemand informatie op: gedetailleerd of in grote lijnen (Sensing vs Intuition)

- Hoe beslist iemand: Op basis van logica of op basis van waarden (Thinking vs Feeling)

- Hoe organiseert men: ordelijk en gestructureerd of zoals het op iemand afkomt. (Judging vs Perceiving)

Op basis van deze kwalificering krijg je informatie over jouw profiel en dat helpt je te begrijpen hoe de mensen om je heen opereren en waarom ze de dingen doen zoals ze doen. Daarmee kan je zoeken waarin je elkaar kunt versterken en wat je van elkaar moet vermijden.

iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/jungian-type-questionnaire/id432026591?l=en&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brainpulse.jungian.activities

Charlieapp.com (Gratis)

Er zijn al apps die op basis van je agenda informatie geven over wie je gaat ontmoeten, maar Charlieapp.com heeft er zijn core business van gemaakt. Deze webdienst vraagt je om connectie te maken met je agenda en Linkedin, Twitter en Facebook. Op basis van die informatie en andere bronnen die geraadpleegd worden (via Google) krijg je een compleet profiel voorgeschoteld van mensen die in je agenda staan. Dat moeten dan wel mensen zijn die via je agenda uitgenodigd zijn want Charlie heeft een email adres nodig. Er zitten handige trucjes in. Zo krijg je een uur voor aanvang van de meeting een compleet profiel gemaild van de mensen die je gaat ontmoeten of je kunt instellen dat je 's ochtends een overview krijgt voor alle meetings van die dag. De dienst is slim genoeg om je eigen werknemers er uit te filteren. Je kunt ook ad-hoc informatie over iemand opvragen door op de website een email adres in te voeren en het is ook mogelijk om bepaalde email domeinen te blokkeren zodat je niet telkens informatie over dezelfde personen krijgt opgestuurd.

charlieapp.com

En de gadget van de week is de:

Amazon Firestick ($39)

Wat Apple TV is voor Apple, en Chromecast is voor Android, is de Firestick voor Amazon. Een kleine HDMI stick die je in je TV plugt om direct allerlei online services te kunnen afspelen op je TV. Je kunt bekende diensten als Netflix, Youtube, Vimeo, Hulu, Spotify en allerlei anderen streamen, maar, en dat is het voordeel van Amazon, ook toegang krijgen tot Amazon Instant Video, waar je alle films en series die Amazon aanbiedt kunt huren. Uiteraard is het mogelijk al je foto's en eigen video's vanaf je Amazon drive af te spelen en je kunt datgene dat je op je Amazon of Android toestel ziet ook projecteren op je TV. Kortom een mooie gadget voor home entertainment of kantoor presentaties.

http://www.amazon.com/Amazon-W87CUN-Fire-TV-Stick/dp/B00GDQ0RMG


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen