Zakendoen met Apps13 okt '14 16:00

Zakendoen met Apps | Google news & weather, Adobe premiere clip, Offtime en Sleepphones

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Google news & weather, Adobe premiere clip, Offtime en Sleepphones

Google News and Weather voor iPhone (en Android) (Gratis)

Er was al een versie voor Android, maar nu heeft Google deze app ook gelanceerd voor iOS. Het is een nieuws app met weerbericht. Is daar dan nog behoefte aan en wat maakt het anders dan al het andere? Het is vooral gelokaliseerd. Dat is het voor het weerbericht altijd wel, maar voor nieuws pakken ze dat grondig aan. Op de homepagina krijg je een overzicht van het nieuws en als je horizontaal swiped wordt dat het lokale nieuws. Vervolgens swipe je verder naar rubrieken zoals buitenland, economie, wetenschap et cetera. Het nieuws is geaggregeerd uit allerlei nieuwsbronnen en is feitelijk een portaal naar die andere nieuwsbronnen. Doorklikken op een titel leidt eerst tot een korte introductie en vervolgens naar de oorspronkelijke bron. Maar de toegevoegde waarde komt als je onderwerpen en locaties gaat toevoegen aan een rubriek. Je kunt door trefwoorden extra artikelen laten zoeken en toevoegen. Op die manier kun je rubrieken geheel personaliseren. Als je een locatie toevoegt aan een rubriek dan zal er lokaal nieuws dat onder die rubriek valt toegevoegd worden. Volg je dus een specifieke stad waar je zakelijk actief bent, dan krijg je dat nieuws ook in het overzicht te zien. Hiervoor heb je wel een Google account nodig, wat betekent dat er waarschijnlijk al een grote mate van personalisatie plaatsvindt.

https://itunes.apple.com/nl/app/google-news-weather/id913753848?l=en&mt=8

Adobe Premiere Clip voor iPhone en iPad (Gratis)

Met de steeds beter wordende camera van de iPhone heb je feitelijk geen aparte video camera meer nodig voor het niet al te professionele filmwerk. Maar ruw materiaal is vaak niet voor publicatie geschikt en daarom moet het bewerkt worden. Niet verwonderlijk dus dat een van de grootste partijen op dat gebied, Adobe met zijn software Premiere en Aftereffects, met een app komt voor bewerking op de iPhone en iPad. Verwacht geen hele uitgebreide set aan functies, maar het hoognodige. Je sleept eenvoudig video's en foto’s in je project en kunt makkelijk clipjes inkorten en overgangen toevoegen zoals een fade-toblack en crossfade. Verder kun je de belichting en contrast regelen. De afspeelsnelheid is te regelen en er zijn ook enkele mogelijkheden om het geluid te bewerken zoals het gelijktrekken van geluidsvolume over verschillende clipjes zodat alles even hard klinkt. Je kunt er muziek onder zetten en zelf kiezen uit een aantal standaard muziekjes. Er zijn genoeg opties om op je iPhone en iPad een behoorlijke video in elkaar te draaien zonder dat het ingewikkeld wordt. Het delen van je resultaat gaat via Adobe, waar je je uiteindelijke film naar upload.

https://itunes.apple.com/nl/app/adobe-premiere-clip/id919399401?l=en&mt=8

Offtime voor Android (Gratis)

Het blijft een stoorzender, de telefoon die ergens ligt te trillen omdat er bellers zijn of berichten binnen komen. Met Offtime kun je dat allemaal blokkeren. Je kunt dit doen door aan te geven hoe lang het toestel geen inkomende telefoontjes of berichten moet doorlaten. Daar zijn al apps voor op Android, maar Offtime is in zeer grote mate te configureren. Je kunt verschillende profielen samenstellen voor verschillende situaties en per profiel bepalen wie wel en wie niet mag bellen. Ook als iemand bijvoorbeeld 3x binnen een paar minuten belt, wordt hij wel doorgelaten omdat het dan waarschijnlijk dringend is. Maar het is ook mogelijk om per app aan te geven of ze actief mogen blijven. Schakel bijvoorbeeld Facebook, Whatsapp, Pinterest en twitter uit tijdens kantooruren of na 10 uur 's avonds, om jezelf de nodige "Offtime" te geven. De app houdt ook bij hoe vaak je apps gebruikt dus houdt je ook direct een spiegel voor zodat je ziet of het verstandig om je profielen aan te passen. Dit kan een booster zijn voor je productiviteit, door simpelweg afleiding weg te nemen.

http://offtime.co/

En de gadget van deze week is:

De sleepphones (vanaf €44,50)

De naam suggereert dat het puur voor het slapen bedoeld is en dat is ook de reden waarom het bedacht is. De sleepphones is een koptelefoon ingebouwd in een fleece haarband. De speakertjes zijn zo plat dat je ze niet voelt in de haarband waardoor ze tijdens het slapen niet pijnlijk worden aan je oren, wat bij gewone koptelefoontjes wel het geval is. Het product is ontwikkeld door medisch specialisten die mensen helpen die moeilijk in slaap komen. Daarom krijg je bij aankoop van de sleepphones toegang tot een collectie van muziekjes en geluiden die helpen om in slaap te komen. Dat varieert van witte ruis, tot walvisgeluiden en rustgevende muziekjes. Maar uiteraard kun je ook je gewone muziekcollectie beluisteren. Er is een versie met draad, maar ook een Bluetooth versie (€89) waardoor het snoer niet in de weg kan gaan zitten. Handig in bijvoorbeeld het vliegtuig omdat je ook de band over je ogen kunt trekken waardoor je direct een oogmasker hebt gecombineerd met muziek om omgevingsgeluiden te blokkeren. Maar het lijkt me ook prima op de fiets om simpelweg warme oren te houden en een muziekje te luisteren, nu de koude dagen er aan komen.

http://www.firebox.com/product/6069/SleepPhones


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen