Zakendoen met Apps12 feb '15 14:02

Zakendoen met Apps | Blinkist, Flipboard web, Cheatsheet en de Toshiba Flash Air III

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Blinkist, Flipboard web, Cheatsheet en de Toshiba Flash Air III

Blinkist voor iOS en Android (Gratis)

Voor wie wil blijven investeren in zichzelf is het zaak om te blijven leren. En dat hoeft niet direct via een academische opleiding, maar kan ook met de korte audio colleges van Blinkist. Via deze app krijg je toegang tot een paar honderd korte audiobooks (ca 15 minuten) die over uiteenlopende onderwerpen kunnen gaan. De onderwerpen vallen in de categorieën: Geschiedenis, Management & Leiderschap, Marketing & Sales, Ondernemerschap, Financiën, Time management, Communicatie, Human resources enzovoort. Je kiest zelf welke categorieën jou interesseren en ziet vervolgens een selectie van artikelen die te beluisteren zijn. Met onderwerpen als "Hoe maak je impact tijdens je presentaties" of "getting things done" tot "Wat geven rijke mensen hun kinderen mee zodat ze later zelf meer kans op fortuin maken". Als je een premium account neemt, tegen maandelijkse kosten, dan krijg je toegang tot meer content, kan je elk boek op je Kindle downloaden en zijn je notities te synchroniseren naar Evernote.

Blinkist.com

Flipboard voor het web (Gratis)

Het fraaie online magazine dat als een van de eerste eye-catchers op de iPad verscheen, is nu na 5 jaar ook via een browser versie te gebruiken. Als je inlogt met je gebruikelijke username en wachtwoord dan zie je jouw eigen selecties van artikelen en voorkeuren. De site is volledig responsive dus ook op smartphones en tablets goed te gebruiken. De artikelen verschijnen met mooie animaties in het scherm. De artikelen openen allemaal in hun eigen venster en website, en op dat moment ben je helaas de standaard Flipboard functionaliteit kwijt. Wat dat betreft werkt het iets anders dan in de app. Alle Flipboard interactie met betrekking tot een artikel vindt plaats bij de thumbnails in het overzicht en niet binnen een artikel zoals in de apps. Maar alle functionaliteit van de apps is wel aanwezig en het is fijn dat Flipboard nu ook op computers te gebruiken is.

Flipboard.com

Cheatsheet voor iOS (Gratis)

Hoe handig is het om bepaalde gegevens direct onder handbereik te hebben en snel te kunnen vinden? Denk hierbij aan een vluchtnummer, je BurgerServiceNummer, een reserveringsnummer, een code van een codeslot, een nummer van een locker of andere zaken die je snel vergeet en snel bij de hand wil houden. Met deze app toon je deze gegevens in je notification center van je iPhone of iPad. Na installatie van de app is het heel eenvoudig om de notities toe te voegen, zodat de gegevens in de widget terecht komen. Uiteraard doe je dit niet voor hele gevoelige informatie zoals creditcard gegevens of pincodes want de app is verder zelf niet beveiligd en het notification center is te bekijken zonder dat je telefoon unlocked is. Maar voor al die andere getallen en codes, die minder gevoelig zijn, is het zeker handig!

https://itunes.apple.com/nl/app/cheatsheet-quick-reference/id914665829?l=en&mt=8

En de gadget is de:

Toshiba FlashAir III (vanaf $80,- voor 16Gb)

Het uitwisselen van bestanden en foto's is vaak nog nodeloos complex als dat tussen twee apparaten moet gebeuren. Daarom heeft Toshiba, de uitvinder van de Flash cards, een nieuwe serie SD cards gelanceerd waar een Wifi access point al ingebouwd zit. Die hadden ze al voor uitsluitend foto's, maar de III serie kan ook andere bestanden op die manier verzenden. Je hebt hiervoor geen Internet nodig, want dat kleine SD kaartje zet zelf een Wifi netwerk op waar je met computers of andere apparaten op in kunt loggen. Vervolgens zijn de bestanden toegankelijk om gedownload (of geüpload) te worden. Ideaal voor foto camera's maar ook voor computers, tablets en smartphones die SD kaarten kunnen lezen en schrijven.

http://www.toshiba.com/us/wifi-memory-cards


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen