Zakendoen met Apps19 mrt '15 17:43

Zakendoen met Apps | Oftentype voor iOS, Corgi voor Feedly en Omnigraffle voor iOS

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Blinkist, Flipboard web, Cheatsheet en de Toshiba Flash Air III

Blinkist voor iOS en Android (Gratis)
Type je vaak dezelfde teksten in je e-mails, sms berichten of andere messaging of tekst apps? Met Oftentype zorg je dat je die teksten onder een speciaal toetsenbord beschikbaar hebt zodat je ze snel kunt ophalen en hergebruiken. Dat scheelt veel typewerk. Oftentype is een extra keyboard dat geïnstalleerd kan worden en dat daardoor dus in alle apps te gebruiken is. Vervolgens bewaar je in de app teksten die je regelmatig typt. Dit kan je per type app aangeven, dus bepaalde teksten bij sms-jes, andere teksten bij e-mails enzovoort. Op het moment dat je een tekst nodig hebt open je het Oftentype keyboard en selecteer je de teksten die je nodig hebt. Die worden dan in je berichten geplakt. Ale teksten zijn eindeloos te combineren dus het is aan de gebruiker hoeveel voorgedefinieerde teksten hij wil opslaan. Een echte timesafer voor die standaard antwoorden die je vaak geeft.

iTunes.apple

Corgi voor Feedly (Gratis)
Miljoenen mensen consumeren hun nieuws dagelijks via Feedly, waarmee je één kanaal kunt maken op basis van tags en zoekwoorden voor informatie uit meer dan duizenden nieuwsbronnen. Met de Corgi app toon je het nieuws op je lockscreen van je Android toestel. Je swiped al door je nieuws voordat je telefoon unlocked is en op die manier is het mogelijk om snel op de hoogte te blijven van wat er gebeurt.

Corgi for Feedly

Omnigraffle voor iOS (€49,99)
One to rule them all! Er zijn genoeg appjes waarmee je snel een diagram in elkaar kunt zetten, maar voor de iPhone of iPad gebruiker die regelmatig voor van alles schematische weergaves nodig heeft is deze app een goede optie. Met deze app maak je flowcharts, boomstructuren, plattegronden, mockups, Niet goedkoop, maar dan heb je wel een heel arsenaal aan verschillende diagrammen tot je beschikking. Er zijn standaard diagrammen die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden of je begint vanaf een blanco pagina voor je eigen charts. Alle elementen in een diagram kunnen volledig in stijl aangepast worden. De diagrammen zijn te exporteren in de meest gangbare formaten zodat je ze in andere programma's te gebruiken zijn.

Omnigraffle

En de gadget van de week:

De D-link DIR 510L Portable Router and Charger (€100,-)
Met dit apparaatje heb je zowel een reserve batterij als een portable router bij je. Met de reserve batterij laadt je eenvoudig je smartphone of tablet op als die leeg zijn, maar de ingebouwde accu van deze gadget zorgt er ook voor dat je zonder stroomvoorziening wel een draadloos netwerk op kunt zetten. Verbindt hem aan de ethernet kabel in je hotelkamer en je hebt je eigen Wifi netwerk waar je met meerdere apparaten op kunt surfen. Hang een USB drive aan de router en je deelt draadloos al je bestanden of streamt al je video's en muziek naar verschillende apparaten.

D-link DIR Portable Router


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen