Zakendoen met Apps19 sep '14 17:52

Zakendoen met Apps | Tempo Smart Calendar, Glympse keyboard en Timezones.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Tempo Smart Calendar, Glympse keyboard en Timezones.

Tempo Smart Calendar voor iPhone en iPad (Gratis)

En weer een Agenda app, zal je denken, en wellicht terecht. Maar… Deze app gebruikt natuurlijk je standaard agenda en contacten om je afspraken te beheren. De app heeft duidelijke dag, week en maandviews. Binnen de app kan per afspraak snel een bericht gestuurd worden naar de persoon waarmee je een meeting hebt. De agenda kan ook gekoppeld worden aan email om gerelateerde conversaties te tonen. Ook LinkedIN ontbreekt niet om informatie op te halen over de personen die je gaat ontmoeten en als er een adres beschikbaar is kun je snel via Maps routes uitstippelen. En hier hebben ze een mooie nieuwe feature ingebouwd. Ze hebben een koppeling met het systeem van Uber, zodat je ook direct kunt zien hoe lang het duurt voordat een Uber je op kan halen, wat de kosten zijn en direct kunt bestellen! Verder zie je bij de dagen van de week de weersvoorspelling staan en kun je ook je takenlijst koppelen aan de agenda. Kortom heel compleet. De Tempo Smart Calendar synchroniseert met Google Calendars en Exchange.

http://www.tempo.ai

Glympse keyboard voor Android (Gratis)

Glympse is een service waarbij je via een app aan anderen kunt laten weten waar je bent. Maar dat doet het op zo'n manier dat je een link deelt met iemand waarin de ander op een kaart realtime kan volgen waar je zit. Omdat je niet wil dat iemand je altijd kan volgen, kan je daar een tijdslimiet aan hangen, van een kwartier, of een uur of tot 4 uur. Na die tijd vervalt de link en ben je weer onzichtbaar. Nu heeft Glympse een keyboard waar deze functionaliteit ingebakken zit. Dat betekent dat je, zodra je vanuit welke app dan ook (whatsapp, facebook, email etc) een keyboard oproept, je het Glympse keyboard kunt gebruiken met daarin de functie om direct een URL toe te voegen zodat anderen kunnen zien waar je uithangt. De ander hoeft overigens zelf geen Glympse gebruiker te zijn want die kan via een mobiele pagina jouw bewegingen volgen. Zeer handig als je veel op de weg zit en iemand op kantoor wil laten weten waar je ongeveer zit zonder dat je zelf steeds je locatie moet doorgeven.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.glympse.android.keyboard

Timezones voor iPhone (Gratis) UPDATE!

Update: De app lijkt momenteel niet meer beschikbaar in de NL Appstore. Het is onduidelijk of hij terug komt.

Het is vaak lastig om te onthouden in welke tijdzone iemand aan de andere kant van de wereld zit, zeker als je verspringt van zomer of wintertijd. Deze app geeft je snel inzicht in de tijd op een andere locatie. Het geeft in één overzicht jouw tijd, de tijd in andere steden (die je zelf in kunt stellen) en ook het tijdverschil. Op zich niks nieuws, maar het wordt wel heel overzichtelijk weergegeven zonder toeters en bellen. Er zit ook nog een mooie functie in om snel te checken hoe laat het ergens anders is op een tijd die je zelf invoert. Bijvoorbeeld om snel te zien hoe laat het bij iemand is als het bij jou avond of ochtend is. Ook een handigheidje; je kunt namen van locaties veranderen om ze meer betekenis te geven, zodat je weet waarom je die tijd wil zien. Dus Hong Kong, kan Hong Kong Office worden, of Tante Ans, net wat je prettig vind. Geen life-changer, maar snel en overzichtelijk.

https://itunes.apple.com/nl/app/time-zones-+-world-clock-time/id903733729?l=en&mt=8

En de gadget van de week is:

Connector pen (€19,-)

Met smartphones die soms al voor het einde van de dag door hun batterij heen zijn, is het handig om altijd een laadkabel bij je te hebben. Maar een opgerold snoer in je zak is niet prettig. De makers van de Connector pen dachten dat het altijd handig is om een paar zaken op zak te hebben; een pen, een stylus en een laadkabel. En zo geschiedde want de Connector pen is een ballpoint met ook een styluskant, die als hij open gedraaid wordt een USB aansluiting en laadkabeltje bevat voor zowel een Lightning (Apple) als Micro USB aansluiting (veel Android toestellen). Nu alleen niet vergeten deze pen altijd op zak te hebben.

http://www.firebox.com/product/6747/Connector-Pen?via=whatsnew&clickref=798-129394&aff=512&awc=550_1411027607_2ce3fe094410f22d5d0b40155375c586&utm_source=AffiliateWindow&utm_medium=Affiliates&utm_content=Coolest+Gadgets&utm_campaign=TextLink


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen