Zakendoen met Apps28 aug '14 18:33

Zakendoen met Apps | LinkedIN connected, Google slides en iPrank Cracked Screen

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: LinkedIN connected, Google slides en iPrank Cracked Screen.

LinkedIN connected (Gratis)
Misschien is het een nieuwe poging om op het LinkedIn netwerk meer activiteit van gebruikers te krijgen, maar LinkedIn heeft een vernieuwde app gelanceerd om op de hoogte te blijven van de activiteiten van mensen in je netwerk. De app is puur gericht op communicatie met je relaties. De app belooft dat activiteit via de app zal leiden tot meer connecties, meer "profile views" en meer "endorsements".

Een functie die bijzonder handig lijkt is dat je voorafgaand aan afspraken uit je agenda informatie krijgt over de personen waarmee je afgesproken hebt en wie gezamenlijke relaties zijn. 

De app is momenteel alleen te verkrijgen in de US Appstore, en of hij naar Europe komt is onbekend. Maar wie hem uit wil proberen kan eenvoudig een iTunes account aanmaken voor de US Appstore om daarna de app te downloaden. De app is gewoon te gebruiken in Nederland.

https://itunes.apple.com/us/app/linkedin-contacts/id635424128?mt=8

Google slides voor iPhone en Android (Gratis)
Google breidt zijn portfolio van mobiele apps voor zijn cloud-diensten langzaam uit en de enige ontbrekende app in de office suite van Google was een app voor presentaties. Nu is er dan eindelijk "Slides", de app waarmee je op je mobiel je presentaties kunt maken, bewerken en tonen. Uiteraard werkt het goed met Google Drive, maar voor het gebruik van de app is niet perse een Internet verbinding nodig, want je kunt geheel off-line werken. De app bewerkt presentaties in het eigen Google format, maar kan ook werken met Powerpoint presentaties. Je kunt via de app tegelijk met anderen aan presentaties werken. Met deze app zijn er ook updates verschenen van de apps "Docs" en "Sheets" waarin je nu ook documenten kunt aanmaken en wijzigen. Voor Slides is uiteraard wel een Google account vereist.

iTunes: https://itunes.apple.com/nl/app/google-slides/id879478102?l=en&mt=8

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs.editors.slides

Updates:
- De nieuwe update van de Dropbox app maakt zoeken in Word en Powerpoint bestanden mogelijk zodat je op trefwoord documenten kunt vinden die je wel op de server hebt staan, maar bijvoorbeeld niet op je device.

- BlackBerry Messenger voor Windows Phone is nu officieel gelanceerd (want uit de beta fase) en beschikbaar in de WindowsPhone marketplace. Handig voor mensen die nog veel met Azie chatten, waar BBM heel veel gebruikt wordt.

En de gadget van de week is wat minder serieus:

The iPrank Cracked Screen sticker pack ($9,99)

Kantoorhumor! Wil je een grap met iemand zijn nieuwe iPhone of iPad uithalen dan kan je met deze screenprotectors iemand de stuipen op het lijf jagen. Deze screenprotectors zijn voorzien van barsten in het scherm. Gegarandeerd succes! Het pakket bevat 2 stickers voor de iPhone 4, 2x voor de iPhone 5 en 2 voor een normale iPad.  En als je zelf heel nonchalant wil lijken kan je ze dus als protectie gebruiken om krassen juist te voorkomen. Het helpt wellicht ook tegen diefstal omdat je fraaie nieuwe iPhone wel heel onaantrekkelijk is geworden voor grijpgrage handen.

http://www.thinkgeek.com/product/1d03/


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen