Zakendoen met Apps25 sep '14 11:55

Zakendoen met Apps | Swiftkey, Launcher, Fixico en Impervious.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Swiftkey, Launcher, Fixico en Impervious.

Swiftkey voor iPhone iOS8 (Gratis)

Met de komst van iOS8 is het mogelijk om aangepaste keyboards te installeren. Dat betekent dat keyboards zoals Swiftkey nu ook te gebruiken zijn op de iPhone. Goed nieuws want Swiftkey heeft een uitstekende manier om teksten snel in te typen, namelijk door met je vingers over de toetsen te vegen in de volgorde van de letters van het woord. Het toetsenbord herkent automatisch alle mogelijke combinaties van woorden die in de lettervolgorde zouden passen en geeft suggesties. Dat werkt snel. Het enige nadeel is nog wel dat dit toetsenbord alleen nog Engels ondersteunt. De Android versie heeft dat wel, dus de verwachting is dat dit wel snel gaat komen.

https://itunes.apple.com/nl/app/swiftkey-keyboard/id911813648?l=en&mt=8

Launcher voor iOS8 (Gratis)

Met iOS zijn er meerdere mogelijkheden gekomen om de interface aan te passen. Zo kunnen er nu "widgets" in het notificatie scherm gezet worden. Met deze Launcher app kun je hierdoor je favoriete contactpersonen direct vanuit je notificatiescherm bellen, of een specifieke website openen, of als je weet welke commando's je kunt gebruiken, zelf een actie initiëren zoals het veranderen van bepaalde instellingen. Met name voor contactpersonen is het heel handig, om snel te bellen of een bericht te sturen. Nu zijn dat zaken die je ook op andere manieren kunt regelen, door shortcuts aan te maken op je homescreen, maar het notificatiescherm kan ook geopend worden voordat je toestel unlocked is, wat weer snelheid op kan leveren, bijvoorbeeld als je in de auto zit en moet bellen.

https://itunes.apple.com/nl/app/launcher-favorites-at-your/id905099592?l=en&mt=8

Fixico voor Android (Gratis)

Het bedrijf dat je via een app offertes laat ontvangen voor autoschades, Fixico, is met een Android versie gekomen. Per begin deze week kunnen Android gebruikers ook via hun smartphone een (kleine) autoschade fotograferen en indienen, om daar van schadeherstelbedrijven in de buurt een offerte voor te ontvangen. Je geeft zelf aan in welke straal bedrijven mogen reageren. Op basis van 3 foto's en een beschrijving krijg je maximaal 5 aanbiedingen van diverse bedrijven. Zodra je op een aanbieding in gaat staan de kosten vast en kan de hersteller daar niet meer op terug komen. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend voor de gebruiker. Herstelbedrijven geven via Fixico 4 jaar garantie op herstelde schades. Bij Fixico zijn uitsluitend bij de FOCWA aangesloten bedrijven actief en momenteel zijn dat er ca 400 verspreid over Nederland.

http://www.fixico.nl/

En de gadget van de week is:

Impervious invisible waterproofing voor iPhones (Vanaf $29,-)

Een waterdichte, of in ieder geval spatwaterdichte iPhone, wie wil dat niet. Bij het kleinste regenbuitje moet je je telefoon al wegstoppen omdat hij heel gevoelig is voor water, maar met deze Impervious sprays kun je zelf je telefoon waterdicht maken. Er bestaat een set voor uitwendige bescherming, die ook een laag over je scherm aanbrengt tegen krassen, maar er is ook een set voor inwendig gebruik, waardoor water in je telefoon geen schade kan aanrichten. Hiervoor moet je zelf je telefoon uit elkaar halen, maar er zijn duidelijke video's hoe dat te doen. De sets worden geleverd met de spray, rubber handschoenen, poetsdoeken en een instructievideo. Mits goed toegepast kun je met de set voor interne protectie tot 1 meter diep je telefoon waterdicht houden voor de duur van 30 minuten. Genoeg om hem in ieder geval zonder blijvende schade uit de WC te vissen.

http://www.invisiblewaterproofing.com/


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen