Zakendoen met Apps2 okt '14 15:12

Zakendoen met Apps | Productivity Pack, Post-it, Dwnld en Port Solar Charger.

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Productivity Pack, Post-it, Dwnld en Port Solar Charger.

darsoft_postit_dwnld
darsoft_postit_dwnld

PDF Productivity Pack voor iPhone en iPad (€10,99)

PDF documenten zijn de de facto standaard voor het versturen van digitale formulieren en documenten. Met deze app beschik je over een toolkit om PDF documenten te bewerken, in te vullen en te ondertekenen. Het is een bundel van drie apps die ook lost te verkrijgen zijn. Met name het digitaal ondertekenen en het invullen van formulieren is erg handig. Verder heeft de scan functie een slimmigheid waardoor documenten met 2 bladzijden ook als zodanig herkend worden en de pagina's gescheiden en achter elkaar gezet kunnen worden. Met PDF Printer kun je eenvoudig bestaande documenten op je smartphone omzetten naar PDF formaat.

https://itunes.apple.com/nl/app-bundle/pdf-productivity-pack-by-darsoft/id922480651?l=en&mt=8

Post-it plus voor iPhone en iPad (Gratis)

De meeste kantoortijgers hebben wel eens een brainstorm sessie meegemaakt met Post-it notes die kriskras op een muur of whiteboard eindigden. Vervolgens neem je een foto, om het resultaat te bewaren, en dan? Dan zou jet het over moeten nemen op papier of simpelweg de foto verspreiden. De makers van Post-it bedachten een app waarmee je het resultaat van de brainstorm eenvoudig kunt organiseren. Met deze app maak je een foto van het resultaat, dus ogenschijnlijk kriskras geplakte memo's. De app herkent vervolgens de individuele memo blaadjes, die je kunt roteren en kunt ordenen in categorieën. Als de app een memo niet herkent kun je hem zelf aanwijzen. De boards kunnen vervolgens gedeeld worden via sociale media, maar ook geëxporteerd worden naar PDF, Powerpoint, Excel, Evernote of als afbeeldingen opgeslagen worden. Het werkt erg soepel en uiteraard veel beter dan een foto van een verzameling memo's. Als de app nog handschrift zou herkennen zou het helemaal ideaal zijn! Wellicht in de toekomst.

https://itunes.apple.com/nl/app/post-it-plus/id920127738?l=en&mt=8

Dwnld voor iPhone (€12,- per maand)

Dit is niet zozeer een app, als wel een service om snel zelf apps te maken. Heb je een website die draait op Wordpress, Tumbl, Weebly of een van de andere bekende CMS systemen, dan maak je van je content eenvoudig een app. Het Dwnld platform kan gekoppeld worden aan je CMS en vervolgens kies je een design uit een lange lijst van beschikbare thema’s. Dat thema kan aangepast worden op kleur, fonts, menu's et cetera. Het platform ondersteunt verschillende mediatypen zoals Youtube, Vimeo, iTunes, Soundcloud en meer. Er is uiteraard wel een app, namelijk Dwnld Me, om je nieuwe app te previewen voordat je hem publiceert naar de Appstore, zodat je live kunt zien hoe je app zal gaan werken. Vervolgens is het vrij eenvoudig om de app in te dienen. De app wordt na live-zetten, geüpdatet door het CMS dat je gekoppeld had, dus daarin kun je de content beheren. Heb je geen CMS? Geen probleem want dan kun je het CMS van Dwnld gebruiken om je app te voeden. De makers willen binnenkort met ondersteuning voor Android apps komen.

https://dwnld.me/

En de gadget van de week is:

Port Solar Charger voor elk type smartphone (€42,-)

Deze USB lader bevat een batterij die smartphones, tablets en camera’s kan opladen. Je kunt hem simpelweg opladen via een stopcontact zodat je een reserve batterij bij je hebt. Maar hij kan ook opgeladen worden via zonlicht en dat is handig als je zonder stopcontact zit. De batterij is rond en er zit een zuignap om de rand zodat je hem tegen een ruit kunt plakken voor optimale zonvangst. Vervolgens kun je de interne batterij laden of direct je smartphone aansluiten. Er zitten Ledjes op om aan te geven hoe vol hij is. Handig als je bijvoorbeeld een raamplaats in het vliegtuig hebt!

http://www.firebox.com/product/6500/Port-Solar-Charger


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen