Zakendoen met Apps17 apr '14 18:54Aangepast op 18 apr '14 09:52

Zakendoen met Apps | Callism, Notifications+ en Link bubble

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Callism voor iPhone, Notifications+ en Link bubble voor Android.

Callism voor iPhone (€0,89)
Herinnert u zich T9 nog? Dat was de slimme manier om met je cijfertoetsen snel berichten te kunnen typen of een contactpersoon op te kunnen zoeken. Met Callism krijgt u die functie terug als "dialer app". Callism toont na het openen een lijst met alle contactpersonen waarbij de personen die je het meest regelmatig belt automatisch bovenaan komen te staan. Je kunt ook tags aan personen hangen om ze eenvoudig te categoriseren. Hierbij kun je zelf eindeloos tags aanmaken. De app laat je ook eenvoudig reminders aanmaken wanneer je iemand moet bellen. Er zijn drie standaard knoppen; "Over een half uur", "Vanavond" en "Morgen" maar je kunt ook een exacte tijd aangeven. Vanuit de app kun je ook berichten versturen als je dit activeert. De app maakt gebruik van de standaard bel app van de iPhone, dus ligt er als een soort contacten-laag overheen. Bij de instellingen kun je aangeven of je na het ophangen van een gesprek terug wil gaan naar Callism of dat je in de standaard bel app wil blijven. Ik was vergeten hoe prettig T9 werkte maar nu ik het weer gebruikt heb merk ik toch dat ik sneller telefoonnummers kan opzoeken.

https://itunes.apple.com/nl/app/callism-quick-call-call-reminder/id650745379?l=en&mt=8

Notifications+ voor Android (Gratis)
Voor mensen die niet bij elke notificatie steeds naar hun telefoon willen grijpen als ze achter hun computer zitten is er nu Notifications+. Deze app laat je de notificaties van je Android toestel naar je Chrome browser sturen. Dus alle pop-up-jes die normaal op je telefoon verschijnen kunnen nu in beeld komen op je computer scherm. Hierbij kan je exact instellen wat er dan getoond moet worden (hele bericht, alleen de titel of helemaal niets) en wanneer dat moet gebeuren. Je kunt het tijdelijk aan of uitzetten, en aangeven of je het alleen wil gebruiken als je op bepaalde Wi-fi netwerken zit, zoals thuis of juist alleen op kantoor. Je kunt voor alle apps, die op je toestel notificaties versturen, aangeven of je de meldingen op je desktop wil ontvangen. De notificaties worden versleuteld dus de dienst die de meldingen verwerkt kan deze niet inzien. Voor het tonen van de meldingen op je computer heb je wel een Google Chrome plugin nodig. Het werkt dus alleen met de Chrome browser, maar die is gelukkig gratis beschikbaar voor Windows en Mac computers.

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.ndsc.notifications

Link bubble voor Android (€3,59)
Ben je het beu om op je trage dataverbinding te wachten als een webpagina inlaadt? Met Link bubble worden webpagina's in de achtergrond geladen zodra je binnen een app (zoals Twitter, Facebook of wat dan ook) een link aanklikt. Normaal gesproken opent direct na het klikken de browser die dan rustig de hele pagina gaat inladen. Met deze app blijf je in de app waar je in zat totdat de pagina op de achtergrond geladen is. Je kunt meerdere links aanklikken die dan simultaan inladen en pas bekeken hoeven te worden als ze klaar staan. De ladende pagina’s worden als vollopende getoond, vandaar de naam. Ook is het mogelijk om een pagina eenvoudig aan je "lees-later-lijst" in Pocket toe te voegen. De app laat je ook vloeiender switchen naar andere apps die door links geopend worden. Stel je krijgt via email een link toegestuurd voor informatie die in een app op je toestel bekeken kan worden. Normaal gesproken opent de link dan de browser die vervolgens dan weer de app opent. Omslachtig en onnodig, want Link bubble zorgt dat dit proces ook weer in de achtergrond gebeurt. Zeer handig, maar de vraag is wel of je daarvoor €3,59 wil betalen, wat voor app begrippen toch een prijzige app is.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.linkbubble.license.playstore

De gadget van de week:

Trendworx motorized Tie rack (ca €38 bij Amazon UK)
Het dragen van stropdassen wordt steeds minder gebruikelijk, maar voor de zakenmens die er een heleboel in zijn kast heeft hangen kan het gemotoriseerde dassen en riemenrek een uitkomst bieden! Dit apparaatje monteer je aan de stang in je kledingkast, waar ook je kledinghangers hangen. Aan de Tie rack zitten 72 haakjes die om het apparaat roteren, zoals de was bij een stomerij aan een lopende band hangen. Er zitten twee knoppen aan de voorkant, namelijk "linksom" en "rechtsom" om het lopende bandje te laten draaien en de dassen zo voorbij te zien komen. Dus geen dassen meet over oude kleerhangers heen, of wegglippende dassen die op de grond vallen als je er één uit trekt. Op het apparaat zit ook een LED lamp die de dassen verlicht zodat je in een donkere kast goed kunt zien welke dassen er voorbij komen. Er kunnen ook 8 riemen aan hangen. Het werkt op batterijen dus je hebt niet direct een stopcontact nodig in je kast. Of het echt grote problemen oplost is de vraag (zo vaak bij gadgets) maar praktisch is het zeker als je veel dassen hebt.

http://www.amazon.co.uk/Trendworx-4078-Automatic-Revolving-Belt/dp/B006NSKCK6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1397652823&sr=8-1

Gerelateerde artikelen