Zakendoen met Apps27 mrt '14 15:59

Zakendoen met Apps | Google keep, Vocabulary en Pressy button

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Google keep, Vocabulary en Pressy button

Keep voor Android (Gratis)

Behoorlijk veel mensen maken gebruik van notitie-apps zoal Evernote, maar Google heeft voor Android ook zijn eigen notitie dienst beschikbaar. Met Google keep kun je eenvoudig een notitie opschrijven of een foto toevoegen die vervolgens via Google drive gesynchroniseerd kan worden met al je apparaten. Je kunt de notities verschillende kleuren geven om ze te categoriseren en deze kleuren komen verdacht veel overeen met de standaard kleuren van Post-it notes. De notities worden ook enigszins getoond als Post-its binnen de app. Er zijn een aantal handige functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om van een lijstje met woorden of zinnen een checklists te maken waarvan je items kunt afvinken als een soort boodschappenlijst. Of de functie waarmee je ingesproken tekst direct kunt omzetten naar een notitie. Ook kun je aan notities een herinnering toevoegen waardoor je bijvoorbeeld via Google now een alert krijgt als de notitie bekeken moet worden. Er is een handige widget beschikbaar zodat je vanaf je startscherm snel een notitie kunt toevoegen. Vanaf Android 4.2 hoef je daarvoor niet eens je telefoon te deblokkeren. Er is een ontwikkelaar geweest die, onafhankelijk van Google, een iOS versie ontwikkeld heeft dus voor iPhone gebruikers is er "App voor Google Keep" (Gratis).

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.keep

 

Vocabulary.com voor iPhone (€2,69)

Deze week hoorden we onze premier weer eens Engels spreken en ondanks dat zijn uitspraak soms wel erg Nederlands aandeed, zat het met zijn woordenschat wel goed. Voor mensen die dat laatste willen oefenen, maar ook de uitspraak goed willen doen is er Vocabulary. Deze app is bedoeld om nieuwe woorden te leren en doet dat in spelvorm. Je moet de betekenis van verschillende woorden raden en krijgt badges voor verschillende prestaties. Je krijgt multiple-choice vragen voorgeschoteld van de betekenis van een woord waarbij ook rekening gehouden wordt met de context van een woord. Na elke vraag volgt een uitgebreide uitleg van het woord en kun je het woord laten afspelen om te horen hoe je het uitspreekt. Afhankelijk van je resultaten krijg je aangepaste lesmethodes voorgeschoteld en een andere moeilijkheidsgraad van woorden. Binnen de app kun je uit "lists" kiezen, een verzameling van woorden die in een bepaalde context vallen, zoals bijvoorbeeld "De Engelse woorden uit de speech van Poetin over de Krim", "De Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring uit 1776", "Woorden die voorkomen in bekende romans", "Woorden uit de SAT test die beginnen met een A" enzovoort. De app toont ook hoe je het doet qua gescoorde punten ten opzichte van alle andere spelers in de Wereld, om je uit te dagen om hoger op het scoreboard te komen. De testjes zijn kort van opzet met 10 vragen zodat je in een verloren moment altijd even snel je woordenschat kunt testen. Een leuke manier om je Engelse woordenschat te verbeteren!

https://itunes.apple.com/nl/app/vocabulary.com/id815218412?l=en&mt=8

En de gadget van de week is:

 

Pressy button voor Android toestellen ($27,- + $5 shipping) 

Een smartphone is reuze handig en kan een miljoen dingen doen, maar er zijn maar weinig functies die je echt vaak gebruikt. Voor de functies die je echt vaak gebruikt, moet je soms betrekkelijk ingewikkelde dingen doen: Je toestel unlocken, naar het juiste icon swipen, app openen, een paar handelingen uitvoeren, en voila! Maar soms is een fysieke knop makkelijker dan een touchscreen en daar komt de knop Pressy kijken. Pressy is een heel klein knopje op een koptelefoon plugje. Die steek je in de koptelefoon ingang van je Android toestel en vervolgens kan je met de bijbehorende app zelf bepalen welke actie de smartphone uitvoert als je de knop indrukt. Je kunt de knop lang of kort indrukken en tot 3x drukken programmeren, dus er zijn 8 functies in te stellen. Zeer handig als je vaak naar kantoor of thuis belt vanuit de auto en met 1 druk op de knop een gesprek wil starten naar een bepaald contact. Dat kunnen dus meerdere contacten zijn. Of zeer snel een foto nemen, door simpelweg op de knop te klikken. Andere functies zijn ook mogelijk, zoals direct je flashlight aanzetten, een geluidsopname starten, een gesprek opnemen, of hele andere zaken zoals: Direct naar huis navigeren, of naar kantoor, inchecken via een social network of een standaard sms versturen. Bedenk het zelf maar. Als je de koptelefoon ingang nodig hebt voor je koptelefoon, trek je het plugje er uit en hang je hem aan je sleutelbos want je krijgt er een mini hoesje als keyring bij waar hij in klikt. Het is een Kickstarter project geweest en het product is nu in productie en kan via pre-order al besteld worden. Pressy is helaas niet voor iPhone, Blackberry of Windows Phone beschikbaar. De Pressy wordt in Q2 uitgeleverd.

http://get.pressybutton.com/


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen