Zakendoen met Apps4 jul '14 20:31

Zakendoen met Apps | Inapp translator voor Android, EverythingMe voor Android en Overswipe voor iOS

Auteur: BNR Webredactie

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Inapp translator voor Android, EverythingMe voor Android en Overswipe voor iOS.

Inapp translator voor Android (Gratis)
Het mooie van Android is dat apps goed kunnen integreren in het Operating systeem. Deze app doet dat ook en daardoor kun je heel eenvoudig stukken tekst die je in de browser of andere apps tegenkomt vertalen naar een andere taal. Na starten van Inapp Translator geef je aan wat de doeltaal moet zijn van een vertaling. De brontaal wordt in principe automatisch herkend. Vervolgens staat er een transparant icoontje op het scherm over andere open apps heen. Het werkt eenvoudig; door het te vertalen stuk tekst te kopiëren naar je clipboard en vervolgens het Inapp Translator icoontje aan te tikken om de vertaling te zien. De tekst wordt dan direct vertaald getoond op je scherm zonder dat je de oorspronkelijke apps hebt verlaten. Je kunt het dus eenvoudig weer wegklikken en verder lezen. Vrijwel alle bron- en doeltalen worden ondersteund, met dank aan Microsoft Translate. Werkt goed en eenvoudig.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medcv.onscreentranslate  
 
EverythingMe voor Android (Gratis)
De smartphone mag best wat smarter worden. Deze app doet dat door afhankelijk van tijd en plaats bepaalde apps en content aan te bieden. Het toont een voorspelbalk met daarin relevante apps. Dus 's ochtends toont het op je homescreen een balk met bijvoorbeeld de nieuws apps, een weer-widget en een OV app als je die gebruikt. Op kantoor zie je daar je werk apps verschijnen en in het weekend staan er apps die je in je vrije tijd gebruikt. Ook is er een handig functie om apps automatisch te categoriseren in mappen. Dus bijvoorbeeld alle sport apps bij elkaar in een map sport. 
https://play.google.com/store/apps/details?id=me.everything.launcher  
 
Overswipe voor iOS (Gratis)
Er kan altijd een risico zijn dat, in het geval je een fotoportfolio van producten of anders wil laten zien op je iPhone of iPad, dat mensen doorswipen naar je prive foto's of andere albums. De app Overswipe lost dat probleem eenvoudig op doordat het een apart album in de eigen app maakt van foto's die je selecteert uit je standaard foto collectie. Als je iets wil demonstreren dan open je simpelweg Overswipe en geef je de iPad of iPad aan de ander. Ook handig als je device aan een projectiebeamer hangt en je niet voor groot publiek langs al je vakantiealbums wil swipen. In Overswipe zet je alleen die foto’s en albums die anderen mogen zien.
https://itunes.apple.com/us/app/overswipe/id777319960


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen