Zakendoen met Apps14 aug '14 15:07Aangepast op 15 aug '14 19:13

Zakendoen met Apps | Cal list voor iPhone , Wifi Transfer Pro voor Android en Wifi Transfer Pro voor Android

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: Cal list voor iPhone , Wifi Transfer Pro voor Android en Wifi Transfer Pro voor Android en Tablift houder voor tablets .

Cal list voor iPhone (Gratis)
De naam komt van Calendar List en het is een redelijk eenvoudige kalender app die iets doet dat de standaard kalender niet kan. In de standaard kalender kan je niet eenvoudig filteren op verschillende agenda's die je geinstalleerd hebt, zoals feestdagen, verjaardagen of je privé of zakelijke agenda. Die moet je dan 1 voor 1 aanzetten om ze te zien. Deze app maakt het wel mogelijk om snel een aparte agenda te selecteren en heeft ook een apart overzicht voor "vandaag", "morgen" of "deze week". Hierdoor is hij een stuk sneller om afspraken in te zien dan de standaard geleverde agenda. Uiteraard is het ook mogelijk om afspraken via deze app in te plannen of te wijzigen.

https://itunes.apple.com/nl/app/cal-list-calendar-events-in/id900932840?l=en&mt=8

Wifi Transfer Pro voor Android (Gratis tot 5 mb, 0,99 euro onbeperkt)
Bestanden uitwisselen tussen smartphones en computers blijft vaak gedoe met kabeltjes en installatie van drivers. Voor Android toestellen is er een mooie oplossing, namelijk bestanden uitwisselen via Wifi. Met Wifi Transfer Pro voor Android kun je vanaf elke andere computer met een browser, die op hetzelfde draadloze netwerk zit, bestanden up- of downloaden naar je smartphone of tablet zonder dat je op die computer iets hoeft te installeren. Hiervoor installeer je enkel de app op je Android device die daarvan een server maakt. Je stelt een wachtwoord in en op het moment dat je bestanden wil uitwisselen start je de app op. De app geeft een IP-adres dat je in de browser op de computer moet intypen. Vervolgens heb je, na het invoeren van je wachtwoord, direct toegang tot alle bestanden op je smartphone. Dat kan dus vanaf elke computer op hetzelfde Wifi netwerk, dus het is verstandig wel het wachtwoord in te stellen en eventueel kun je de verbinding ook nog beveiligd maken via het SSL protocol. Onmisbaar voor mensen die nooit een kabeltje bij zich hebben en hun smartphone als opslagmedium gebruiken of grote video's maken.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smarterdroid.wififiletransfer

Speculator voor iPhone, Android en WindowsPhone (Gratis)
Wat is het algemene marktsentiment bij opening van de verschillende aandelenbeurzen? Dat is een vraag waar beleggers graag antwoord op willen hebben. Met Speculator kan dat sentiment direct gemeten en getoond worden. Na registratie kun je van zes grote beurzen (AEX, DJI, DAX, Nikkei, FTSE en Hang Seng) aangeven of ze hoger of lager zullen openen. Na het invoeren van je eigen voorspelling zie je direct wat anderen voorspeld hebben. Je kunt uitsluitend voorafgaand aan opening en pas na het sluiten van de beurs weer voor de volgende opening voorspellen. Binnen de app zie je een top 10 van personen die het beste voorspeld hebben en die kun je volgen om daar eventueel je voordeel mee te doen. De app is nog erg basic, maar het is de bedoeling dat na de Nederlandse uitrol de app zo snel mogelijk Internationaal gebruikt gaat worden om meer kritische massa te krijgen (en dus betrouwbaarder wordt?). De bedoeling is dat er uiteindelijk via de app zelf gehandeld kan worden, maar dat kan volgens de initiator nog zeker een jaar duren. De app is gratis en bevat momenteel weinig functies om het gebruik snel een eenvoudig te houden.

http://www.speculatorapp.com/

En de gadget van de week:

Tablift houder voor tablets ($59,-)
Tablets zijn fantastisch maar het vasthouden van een tablet wordt na een tijdje best vermoeiend, of je nu zit of ligt. Er zijn verschillende standaards om je tablet op te zetten, maar die zijn geschikt voor positionering op tafel of de grond en zijn vaak niet geschikt voor instabiele ondergronden. De Tablift heeft daar een antwoord op. Deze standaard heeft vier buigzame poten van ieder ca 40 centimeter met daarop een houder waarin de tablet in 3 verschillende kijkhoeken geplaatst kan worden. Door de poten kan je een brug maken die over je schoot valt zodat de tablet vrij staat als je bijvoorbeeld op de bank zit. Ditzelfde principe gebruik je in bed om de tablet boven je borst te plaatsen, waarbij de poten links en rechts van je staan. De kijkhoek van de tablet kan eenvoudig aangepast worden voor een zittende of liggende houding. Door dat de poten buigzaam zijn kan de tablet op elk oneffen oppervlak recht blijven staan. De Tablift werkt met alle gangbare tablets en is stabiel genoeg om ook te gebruiken tijdens het typen. De poten zijn om te buigen zodat je een klein pakketje overhoud als je hem wil meenemen.

http://www.tablift.com/


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen