Zakendoen met Apps21 aug '14 19:50

Zakendoen met Apps | NativeWrap voor Android , Speculator voor iPhone en TapPath voor Android

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps en gadget. Deze week: NativeWrap voor Android , Speculator voor iPhone en TapPath voor Android.

NativeWrap voor Android (Gratis)
Deze app maakt van (mobiele) websites een app. De naam zegt het al, hij plaatst de website in een "wrapper" zodat die als een app op je toestel geïnstalleerd wordt. Dit heeft als voordeel dat de website als een icoon op je homescreen geplaatst kan worden. Dat kan uiteraard ook met een "shortcut", maar bijkomend voordeel is dat je de app (of website) in dit geval rechten kan meegeven. Omdat de website in een wrapper geplaatst is kan je aangeven dat links en content van externe websites niet geopend of getoond mogen worden. Dat heeft als voordeel dat allerlei ad-trackers van andere websites niet meer functioneren. Ook cookies voor de bewuste website worden in de app container bewaard waardoor er geen vervuiling en malafide activiteiten van andere sites met de cookies plaats kunnen vinden. Momenteel krijgen de apps nog een standaard icoon mee, maar dat zou het fav-icon van de website moeten zijn. Die functie is wel ingebouwd, maar werkt nog niet goed. Ook het laden van websites gaat niet altijd in 1x goed, maar een paar keer proberen resulteert wel in succes. Voor het gebruik van de websites is natuurlijk wel altijd een Internet verbinding nodig. De websites worden niet off-line beschikbaar door deze tool.

https://play.google.com/store/apps/details?id=edu.ncsu.nativewrap

Speculator voor iPhone, Android en WindowsPhone (Gratis)
Wat is het algemene marktsentiment bij opening van de verschillende aandelenbeurzen? Dat is een vraag waar beleggers graag antwoord op willen hebben. Met speculator kan dat sentiment direct gemeten en getoond worden. Na registratie kun je van zes grote beurzen (AEX, DJI, DAX, Nikkei, FTSE en Hang Seng) aangeven of ze hoger of lager zullen openen. Na het invoeren van je eigen voorspelling zie je direct wat anderen voorspeld hebben. Je kunt uitsluiten voorafgaand aan opening en pas na het sluiten van de beurs weer voor de volgende opening voorspellen. Binnen de app zie je een top 10 van personen die het beste voorspeld hebben en die kun je volgen om daar eventueel je voordeel mee te doen. De app is nog erg basic, maar het is de bedoeling dat na de Nederlandse uitrol de app zo snel mogelijk Internationaal gebruikt kan worden (en dus betrouwbaarder wordt?) en dat er uiteindelijk via de app zelf gehandeld kan worden. De app is gratis en richt zich momenteel op zeer snelle een eenvoudige functionaliteit en bevat daarom verder geen overbodige functies.

http://www.speculatorapp.com/

TapPath voor Android (0,69 euro)
Het aantikken van een link in een app of mobiele browser opent standaard de browser om de website achter die link te laten zien. Maar het kan goed zijn dat je de link op een andere manier wil gebruiken, bijvoorbeeld om deze te bookmarken of om hem in een andere app te openen, zoals "Pocket", Gmail, een andere browser, of om hem te kopieren in het geheugen. Dit tooltje maakt het mogelijk om aan te geven wat er met een link moet gebeuren als je hem één, twee of drie keer aantikt. Als je dat wil configureren geeft de app direct aan welke apps op je Android toestel mogelijkerwijs de link zouden kunnen gebruiken, zodat je makkelijk kunt kiezen.

En de gadget van de week:

De Stretchwrite (9,99 dollar)
Een stylus kan erg handig zijn voor mensen met dikke vingers, om te werken op een tablet, bijvoorbeeld om te schetsen of kleine knopjes of weblinks aan te tikken. Maar als je veel schrijft op papier is een aparte stylus weer niet handig dus daarom zie je veel combinaties van een pen en stylus in één. Als de pen dan op gaat moet je vervolgens aparte dure vullingen kopen. De makers van de Stretchwrite bedachten een stylus die je als een siliconen jasje om je bestaande pennen of potloden trekt. Het ene uiteinde bevat een stylus punt en het andere een gaatje voor de punt van je pen. Omdat het silicone is past het om vrijwel elke pen of potlood. Ook het in en uitklikken van ballpoints werkt nog als de stylus er omheen zit. Nu alleen nog afleren om op de achterkant van je pen te kauwen!

http://felixbrand.com/products/stretchwrite


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen