Zakendoen met Apps15 nov '13 16:12

Zakendoen met Apps | Clippick, A better speaker en Coffitivity

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Clippick, A better speaker en Coffitivity

Clippick voor iOS, Android, Mac en Windows (Gratis)

Wanneer je tijdens het internetten op je mobiel interessante teksten of foto's tegenkomt die je wil bewaren, is het vaak handig om ze te onthouden en op je PC te kunnen gebruiken. Dat kan via het aanmaken van een tekstbestand dat gedeeld wordt op een centraal toegankelijke schijf, of door jezelf een mail te versturen, naar dat vergt vaak veel handelingen. Met Clippick kun je eenvoudig de tekstfragmentjes of foto's opslaan en direct synchroniseren met je computer of andere devices. Dat werkt tussen iOS en Android apparaten en tussen PC en Mac. Elke combinatie is mogelijk. Je kunt de clipjes binnen de app ook nog bookmarken om snel de belangrijkste clips terug te vinden. Je kunt er voor kiezen om alles automatisch te synchroniseren of dat handmatig te doen. Handig als je de clips deelt met anderen onder 1 account en de boel eerst wilt opschonen voordat je het naar andere devices verspreid.

clippick.com

A better speaker voor iPad en Android (Nu gratis)

Spreken in het openbaar is een kunst maar ook een die door oefening goed te leren is. Bij het spreken gaat het om postuur, ademhaling, je natuurlijke pitch van je stem en ook je uitspraak. Deze app bevat in de gratis versie 10 basis oefeningen om je spreken te verbeteren. De oefeningen worden ondersteund met foto's en een voice-over. Binnen de app kun je de oefeningen zelf uitvoeren door jouw uitspraak direct in de app op te nemen en af te spelen. Naast de basis oefeningen kun je nog extra oefeningen aanschaffen via in-app aankopen. Voor 4,49 koop je alle overige 9 pakketten, maar je kunt ook voor €1,79 losse oefeningen kopen. De app is gebaseerd op de Engelse taal, alhoewel veel oefeningen universeel zijn. Sommige voorbeelden gaan over Engelse zinnen en uitspraak, maar daar valt voor ons Nederlanders vaak ook nog veel te  verbeteren. Er is ook een Duitse versie beschikbaar, maar het merendeel van de oefeningen heeft geen betrekking op de taal en is dus voor iedereen handig.

iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/a-better-speaker/id516555872?l=en&mt=8

Android: 

Coffitivity voor Android, iOS, Mac en web (Gratis)

Onderzoek heeft uitgewezen dat je creativiteit het beste tot zijn recht komt als je in een omgeving werkt waar achtergrond geroezemoes of niet-afleidende muziek is. Complete stilte en te luide geluiden zijn slecht voor de creativiteit. Daarom vinden veel mensen het prettig om met hun laptopje in een koffietentje te werken. Maar als je thuis zit of op kantoor, heb je dat effect niet, tenzij je coffitivity gebruikt! Deze app speelt in een continue loop het geluid af van een koffiebar, met bijbehorend geroezemoes van pratende mensen, geklingel van kop en schoteltjes en geluiden van koffie maken. Er zijn drie omgevingsgeluiden waar je uit kunt kiezen. Je kunt ook je eigen muziek afspelen waarbij je het volume van beiden afzonderlijk kunt regelen zodat je de ideale mix krijgt. Nu nog iemand vinden die thuis de lekkerste Latte's en Cappuccino's voor je in elkaar draait!

http://coffitivity.com/

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen