Zakendoen met Apps8 nov '13 15:20

Zakendoen met Apps | Craft for Twitter, Nationale vacaturebank en Shush!

Auteur: Geerten van Hooff

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Craft for Twitter, Nationale vacaturebank en Shush!

Craft, Nationale vacaturebank en Shush
Craft, Nationale vacaturebank en Shush

Craft for Twitter, voor iPhone (€0,89)

Een handige tool voor mensen die een Twitter account met elkaar willen delen, zoals in bedrijfssituaties. Met deze app maak je een groep aan waarin je gezamenlijk gaat twitteren. De eigenaar van de groep bepaalt welke tweets daadwerkelijk doorgezet worden naar Twitter, maar alle groepsleden kunnen tweets als concept aanmaken die in een lijst binnen de app getoond worden. De eindredacteur kan eenvoudig de gewenste tweets doorzetten naar Twitter. Je kunt meerdere groepen maken en in elke groep andere Twitteraars concepten laten toevoegen. In de app zit ook een sectie waarin je de performance van tweets kunt zien, maar hoe die samengesteld wordt is niet duidelijk.

Elke gebruiker die via deze app tweets wil toevoegen betaald dus eenmalig de prijs van €0,89 en de beheerder van het Twitter account betaalt eenmalig €2,69 om meer dan twee mensen mee te laten twitteren. Het is overigens vooraf niet helemaal duidelijk of je  dan meer dan twee of juist meer dan 3 gebruikers in een groep kunt hebben.

https://itunes.apple.com/nl/app/craft-for-twitter-tweet-your/id644241072?l=en&mt=8

Nationale Vacaturebank voor de iPad (Gratis)

Snel checken welke vacatures er op de markt zijn? Met deze iPad app van de Nationale Vacaturebank kun je op basis van een aantal criteria het hele aanbod filteren, zoals: Discipline, Locatie (met straal) carriereniveau, vereiste opleiding, soort dienstverband en aantal uren. vervolgens kun je de verschenen vacatures bekijken, bewaren en contact opnemen met de organisatie waar de vacature loopt. Dat is dan ook het enige dat de app doet, maar dat doet het goed. De interface is uitermate eenvoudig en de resultaten worden realtime gefilterd aan de hand van je criteria. Zo kun je snel filters wijzigen om te zien wat het oplevert en of je dus je criteria moet bijstellen om meer aanbod te krijgen. handig voor mensen die een baan zoeken, maar ook voor bedrijven die ene vacature willen plaatsen, om te zien welke concurrerende vacatures er al zijn en hoe de teksten opgesteld zijn.

https://itunes.apple.com/nl/app/vacatures-nationalevacaturebank/id665116874?l=en&mt=8

Shush! Ringer Restorer voor Android (Gratis)

Moet je voor een meeting of andere gelegenheid je ringtone op stil zetten, dan wil het wel eens gebeuren dat je hem weer vergeet aan te zetten. Gevolg: gemiste oproepen en sms-jes. Met deze app voor Android stel je elke keer dat je jouw toestel op stil zet, hoe lang het toestel op stil moet blijven staan. Als de tijd verstreken is gaat de ringtone weer aan en zo mis je dus geen telefoontjes meer. Je hoeft ook niet te onthouden dat je de app hebt, want eenmaal geïnstalleerd komt er automatisch een venstertje naar boven als je je telefoon op stil zet. Je kunt dan direct met een draaischijf aangeven hoe lang hij op stil moet blijven. Overigens hoeft dat niet stil te zijn, want je kunt ook aangeven welke volume de ringer moet hebben. je kunt hem op deze manier dus ook tijdelijk zachter zetten. Desgewenst kun je nog aangeven of ook notificaties wel of niet door moeten komen. De app is gratis en wil ongebruikelijk genoeg geen toegang hebben tot welke informatie van je telefoon dan ook. Klinkt veilig!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publicobject.shush

Gerelateerde artikelen