Zakendoen met Apps29 mrt '13 08:32

Zakendoen met Apps | Flipboard 2.0, Uber en Vybe

Auteur: BNR Webredactie

Iedere week bespreekt Geerten van Hooff van TaF Media de nieuwste business apps die een must zijn om te downloaden. Deze week: Flipboard 2.0, Uber en Vybe

App: Flipboard 2.0.
App: Flipboard 2.0.

Flipboard versie 2.0 voor iOS en Android (Gratis)

Een van de beste readers, en ook degene die destijds als gamechanger het landschap veranderd heeft, is weer vernieuwd. Nu is het namelijk mogelijk om op basis van de feeds die je ziet zelf een "magazine" samen te stellen van interessante artikelen. Dit kan je voor jezelf doen, maar ook voor anderen. Nadat je een magazine aangemaakt hebt over bepaalde onderwerpen en deze in een categorie geplaatst hebt, kun je die gaan vullen met artikelen die je binnen Flipboard al lezend tegenkomt. Andere Flipboard gebruikers kunnen zich abonneren op jouw magazine en zo jouw interesses volgen. Een soort Twitter op steroiden dus. Grafisch gezien ziet het er allemaal natuurlijk zeer gelikt uit zoals je gewend bent van Flipboard. Van alle bronnen die te bekijken zijn in Flipboard zijn artikelen of tweets kun je toevoegen aan jouw magazine. 

Klik hier om de app te downloaden voor iPhone of Android.

Uber voor Blackberry en Windows Phone (Gratis apps, betaalde dienst)

De prive chauffeur service van Uber heeft zijn mobiele applicaties uitgebreid met een versie voor Windows en Blackberry. Uber is de dienst waarbij je via de app een chauffeur bestelt en automatisch via credit card afrekent. Via de app zie je direct waar de auto's zijn als je ze bestelt en kun je de auto volgen om te zien waar hij blijft. Na afloop van de rit krijg je direct een factuur gestuurd en kun je de chauffeur een beoordeling geven. Binnen de app kun je vooraf zien wat de inschatting van de ritkosten is. In je eigen profiel kun je aangeven welk percentage fooi je standaard bovenop de ritprijs wil geven. Vanuit de app kun je na het maken van de boeking direct telefonisch contact opnemen met de chauffeur. In Nederland is Uber vooralsnog alleen Amsterdam beschikbaar, maar het voordeel is dat je in andere grote steden in Europa en de VS ook van deze service gebruik kunt maken. Ideaal voor de zakenreiziger die geen zin heeft in gedoe in buitenlandse taxi's. Voor mensen die geen van de genoemde toestellen hebben is er de mobiele versie op m.uber.com.

Klik hier om de app te downloaden voor Blackberry en Windows Phone.

Vybe voor Android (Gratis)

Iedereen is inmiddels wel bekend met het instellen van ringtones voor verschillende contactpersonen zodat je direct hoort wie er belt zonder dat je het scherm gezien hebt. Met Vybe is datzelfde principe eenvoudig toe te passen op de trilfunctie. In de app kun je door op een grote knop te tikken een trilpatroon maken en deze vervolgens koppelen aan contactpersonen of het soort bericht dat binnenkomt, of een combinatie hiervan. Op deze manier is het dus eenvoudig om nog in de broekzak of tas al te onderscheiden of je de telefoon tevoorschijn moet halen. Simpel maar bijzonder effectief en de interface maakt het mogelijk om heel eenvoudig een ingewikkeld trilpatroon in elkaar te zetten.

Klik hier om de app te downloaden voor Android.

---

Wekelijks komen er duizenden nieuwe mobiele apps op de markt. Om voor u het kaf van het koren te scheiden bespreekt onze vaste app-kenner Geerten van Hooff, eigenaar van het App ontwikkel bedrijf TaF media, elke vrijdag tijdens Zakendoenmet de beste zakelijke apps van het moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen