Zakendoen7 dec '17 11:07Aangepast op 7 dec '17 12:08

Nuon overweegt in te tekenen op nieuw windpark

Auteur: Judith Laanen

Over minder dan twee weken opent het ministerie van Economische Zaken een tender voor een groot nieuw windmolenpark zónder subsidie: Hollandse Kust (zuid). Energiebedrijf Nuon overweegt erop in te tekenen.

(Foto ANP)

Dat laat Nuon-bestuursvoorzitter Peter Smink weten in BNR Zakendoen.

Het gebrek aan subsidie zorgt wel voor risico's bij een eventuele intekening op de tender, zegt Smink. ‘Alleen de hele grote bedrijven zullen mee kunnen doen. We zijn ernaar aan het kijken. Als we de risico’s kunnen beheersen zullen we zeer zeker overwegen mee te doen aan die bieding.’

En als Nuon dan mee wil doen met de tender, dan doet het bedrijf dat om 'serieus' te willen zijn. 'En dan zullen we ook daadwerkelijk de overheid moeten overtuigen dat we willen winnen en willen bouwen. Anders zullen we niet meedoen', zegt Smink.

Energiebedrijf Nuon investeert fors in verduurzaming en al jaren in windenergie. Zo heeft het bedrijf net een contract getekend voor een windpark op de Wieringermeer ter waarde van 400 miljoen euro, vertelt Smink. Dat windmolenpark gaat energie leveren aan Microsoft, dat voor hun datacenter stroom gaat afnemen van Nuon. Het Zweedse moederbedrijf van Nuon, Vattenfall, plaatste 'de grootste windorder ter wereld', van 1,7 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen