Zorg26 aug '16 12:31

Duitse justitie onderzoekt drie gevallen dood door schuld Klaus Ross

Auteur: Koos Tervooren

De Duitse alternatieve genezer Klaus Ross is mogelijk in drie gevallen nalatig geweest. De Duitse justitie heeft zojuist in een persconferentie laten weten dat zij onderzoekt of Ross dood door schuld ten laste kan worden gelegd.

Eerder was er sprake van zeventig verdachte gevallen. Dat aantal is in het onderzoek dus flink teruggebracht. Volgens Duitsland-correspondent Derk Marseille kan justitie in Duitsland niet meer aan. Daarom zijn er drie gevallen uitgekozen. Het gaat onder meer om Nederlanders.

Onderzoek
Justitie heeft aangekondigd dat er twee levende patiënten zijn, die nog wel over hun behandeling bij Ross kunnen spreken, ondanks hun slechte toestand.

Er wordt onderzocht of alle procedures zijn gevolgd door Ross. 'Of hij duidelijk heeft gemaakt dat het om een alternatieve geneeswijze gaat en hoe de nazorg is geweest.' Oftewel, of de arts aan zijn zorgplicht heeft voldaan.

Duitsland
Duitsers hebben een veel grotere tolerantie ten opzichte van dit soort methoden, zegt Marseille. Het is daar geen landelijk nieuws. Het gaat om uitbehandelde mensen die weten wat de risico's zijn. Ross zal volgens Marseille dan ook geen lange gevangenisstraf krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen