ZZP Café30 mei '15 09:20Aangepast op 30 mei '15 15:53

30 mei | De bouw als mogelijke banenmotor

Auteur: BNR Webredactie

Van op maat gemaakte tafels tot complete prefab nieuwbouwwoningen. Ze komen uit de vingers van zzp’ers. Overal in de bouw wemelt het van de zelfstandige ondernemers.

De bouw kreeg harde klappen, maar het is ook een branche waar je als zzp’er goed aan de slag kan. Dat weet Dirk Boots als geen ander, hij is al dertig jaar succesvol zelfstandig ondernemer in de bouw. En Jacqueline Zuidweg helpt met haar bedrijf ondernemers en dus ook zzp’ers opkrabbelen na een faillissement.

Twee keer ging hij failliet, en Jeroen Bos raakte diep in de schulden. Maar het ondernemerschap zit in zijn bloed en hij begon opnieuw en bouwde zorgvuldig een nieuwe klantenkring op voor zijn nieuwe onderneming: Rap in Prefab. Hij is onze Challenger, iemand die net even anders naar de wereld kijkt.

Wat maakt je als zzp’er futureproof? Dat gaan we in ons café testen. Met vandaag, Tanchita Uda, oprichter van Legal Minds. Voor juridisch advies op het gebied van ondernemerschap moet je bij haar zijn, stelde haar voorganger vorige week.

ZZP Café, elke zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen