ZZP Café10 jan '15 15:54Aangepast op 10 jan '15 18:48

ZZP Online | Sneller, hoger, sterker, óf juist een tandje minder

Auteur: BNR Webredactie

Om de consumer electronic-show CES in Las Vegas kun je maar moeilijk heen. En wat je daar ziet, roept al gauw associaties op met de drie oude olympische idealen: Altius, Citius, Fortius.

Foto: ANP
Foto: ANP

Sneller, Hoger, Sterker, dat is wat de tech-industrie wil. Maar zit de gebruiker daar wel dag in dag uit op te wachten? Soms lijkt er juist behoefte aan dunner, kleiner en lichter, en juist dát maakt het spannend. Ben van der Burg gooit in ZZP Online een balletje op...

De XPS 13, de kleinste 13” laptop ooit, waar Dell mee op de proppen komt, heeft helemaal geen randen meer aan de zijkant. Wél heeft het apparaat een touchscreen, hoge resolutie en een accuduur van 15 uur, met een gewicht van 1.200 gram. NEC komt met een 13” laptop die slechts 780 gram weegt: de Lavi Z HZ550, accuduur zes uur. Die namen raken kant nog wal, maar al met al is het weer nét iets beter dan wat we ooit in de wereld hebben gezien.

Ook de internetsnelheid kan ons niet hoog genoeg zijn. 100mbit down is al gauw gewoontjes. Ziggo gaat een test uitvoeren om nóg sneller internet aan te bieden. Lekker als je alles in HD wilt kunnen bekijken. Maar wordt dan nooit het punt bereikt dat consumenten het altius citius, fortius niet meer aanhangen en al heel gelukkig worden van iets minder snel, hoog of sterk?

Luister elke zaterdag naar ZZP Online, rond 11:50 in BNR ZZP Café.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen