Onderwijs3 sep '19 09:52

CU blij met overstap PvdA leenstelsel

Auteur: BNR Webredactie

De PvdA is ook om; de partij wil de basisbeurs voor studenten weer invoeren. Volgens de partij kampen jongeren en studenten met veel financiële onzekerheid en het leenstelsel verergert dit probleem alleen maar. De PvdA sluit zich aan bij de jongerencoalitie 'Generatie Y' waar onder andere de ChristenUnie en GroenLinks al in zitten.

Luister ook: PvdA wil terugkeer basisbeurs

Luister ook: Studieschuld van studenten blijft stijgen na invoering leenstelsel

'We hebben twee jaar geleden een poging gedaan om van het stelsel af te komen, toen lukte het niet. Toen zijn wij gaan werken aan Coalitie Y. Dat heeft nu een politieke verbreding gekregen. Voormalige voorstanders van het stelsel maken de overstap en dat is goed nieuws voor de jonge generatie', zegt fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, die eerder al pleitte voor afschaffing van het stelsel.

'Partijen krabben zich achter de oren'

'Je ziet dat elke partij die voor het stelsel was zich achter de oren krabt, je ziet dat een generatie onder druk staat, je ziet partijen een pas op de plaats maken. Ik heb goede hoop dat onze coalitie nog breder wordt'. Segers voorziet geen afschaffing van het leenstelsel in deze kabinetsperiode: 'Op korte termijn moet je eerlijk zijn. Het leenstelsel is voor de volgende kabinetsperiode'.

( ANP SEM VAN DER WAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen