Onderwijs15 jun '20 12:01

DUO start inburgeringsexamens na hinder door corona

Auteur: BNR Webredactie

Asielzoekers die een inburgeringsexamen moesten doen, hebben flink hinder gehad van de coronacrisis. Alle examens werden de afgelopen maanden stilgelegd. DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs, begint deze week weer met de eerste examens.

Beluister ook | Pechtold: Opstartproblemen CBR zijn verholpen

23.000

In totaal hebben ruim 11.500 mensen de afgelopen drie maanden geen examens kunnen doen. Het inburgeringsexamen bestaat uit zeven onderdelen, met onder andere lezen, luisteren en spreken. Dat betekent dat mensen meer dan een examen moesten doen. 'In totaal gaat het om 23.000 examens. Het goede nieuws is dat twee derde van die examens al zijn ingepland en dat twee derde van de examenkandidaten zich tien dagen na de eerste mogelijkheid om zich weer te kunnen aanmelden dat ook heeft gedaan', zegt Martijn Grimmius van DUO.

Wachttijden

Verder zijn er kleine vertragingen omdat alle examens worden afgenomen met aandacht voor de coronamaatregelen. DUO verwacht dat binnen enkele maanden de achterstand is ingehaald. 'Er worden maatregelen genomen om de wachttijden te verkorten', zegt Grimmius. Zo worden er bijvoorbeeld extra toetslocaties opgericht.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Image
( ANP XTRA Marco de Swart)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen