Opinie11 feb '12 10:42Aangepast op 14 feb '12 09:16

'Bespaar me je intimiteiten!'

Auteur: Ewald Theunisse

Jawel, deze uitspraak werd (en wordt misschien nog steeds) gedaan door iemand met een loepzuivere voorkeur voor de stijl van de Beslisser.

Zodra iemand op het werk ook maar de geringste persoonlijke ontboezeming deed, onderbrak de man met een kort en resoluut handgebaar de spreker en bezigde de bovenstaande woorden.

Meer extraverte types konden wel lachen om zo’n bruuske afkapping. Introverte, gevoelsgedreven mensen zetten echter grote ogen op en klapten onmiddellijk dicht, vaak gekwetst en wel.

De Beslisser in kwestie meende wat hij zei. Hij vond praten over persoonlijke dingen onder werktijd echt strikt overbodig en afleiden van de zaken die gedaan moesten worden. Dat andere mensen dit nodig hebben om zich verbonden te voelen en daaruit hun motivatie putten, kwam simpelweg niet in hem op.

Hij maakte onder de introverte collega’s dan ook geen vrienden. Ze gingen hem uit de weg en begonnen hem na verloop van tijd zelfs te saboteren, waardoor hij de doelen die hij gesteld had ineens niet meer behaalde en zijn positie uiteindelijk niet langer houdbaar bleek.

Met een beetje aandacht en begrip was het anders gelopen.

Gerelateerde artikelen