Opinie23 feb '12 10:01

BNR Begrip | Succesvol veranderen 2: eigen belang eerst

Auteur: Ewald Theunisse

Beklemtoon het persoonlijke voordeel voor iedere betrokkene en veranderen gaat ineens een heel stuk eenvoudiger.

We gaan nog even door op het thema Succesvol Veranderen. Nog iets dat de kans op een goed resultaat minimaliseert: vergeten het persoonlijke belang van de mensen die de verandering moeten helpen realiseren helder te maken.

Waarom zou iemand blijmoedig aan een verandering meewerken als er geen direct persoonlijk voordeel in zit? Terwijl de oude situatie toch eigenlijk als ‘prima’ ervaren werd?

Ieder zijn motivator
Als u zelf erg resultaatgericht bent, zal de belofte van bonussen wellicht de eerste zijn die u te binnen schiet. Maar pas op: voor  veel mensen is dat niet de vonk die het vuur aanwakkert. Er zijn namelijk ook mensen die pas echt enthousiast worden als er  meer orde en structuur in het verschiet ligt. Of er een perspectief is van meer ruimte en vrijheid. En weer anderen van het vooruitzicht van een prettiger werkplek en meer gezamenlijk overleg.

Al die mensen zijn nodig om gewenste veranderingen te realiseren. Mensen overtuigen is een kwestie van het raken van de juiste snaar. Een collectief overtuigen vergt meersnarenspel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen