Opinie7 jul '12 08:22

BNR Begrip | Angst + Verlangen = Kwaliteit (3)

Auteur: Ewald Theunisse

Vandaag: wat Bedenkers tot Bedenkers maakt.

Vandaag de angst, verlangen en kwaliteiten van Beslissers. Net als Bedenkers zijn ze dominant en extravert, maar ze verschillen ervan omdat ze eerder formeel en resultaatgericht zijn. De grootste angst van Beslissers is: niet tot de winnaars te behoren en niet serieus te worden genomen. Daardoor ontstaat het verlangen, (de noodzaak in hun ogen) steeds het initiatief te hebben en te houden en zoveel mogelijk aansprekende successen te behalen.

Zo ontwikkelen ze als vanzelf hun moed, besluitvaardigheid, doorzettingsvermogen en aanvoerderskwaliteiten. Het zijn jagers, aanvallers, doelpuntenmakers. Ze kunnen knopen doorhakken waar anderen twijfelen en ook nog eens in een voor  anderen verbluffend tempo.

 Dit zijn de mensen die niet stoppen totdat ze hun doel en bereikt hebben en ook dat is, naast de creativiteit van Bedenkers, iets dat in iedere organisatie onontbeerlijk is. Dat ze daarbij soms wel erg direct, duidelijk en kortaf zijn, tja. Zie het als onderstreping van hun kwaliteiten. Die bepalen immers ook hun manier van gedragen en communiceren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen