Opinie27 mrt '12 11:27

BNR Begrip | Els

Auteur: Ewald Theunisse

Een dag uit een prettig geordend leventje.

Els is erg gesteld op regelmaat. Vier dagen per week werkt ze als office manager bij het advocatenkantoor waar ze vijftien jaar geleden in dienst kwam. De andere drie dagen verlopen meestal volgens hetzelfde stramien.

Tennis op vrijdagochtend, van negen tot tien. Al twaalf jaar met hetzelfde clubje vrouwen. Dan de boodschappen voor het weekend, vervolgens een boterham en kopje koffie met de krant en haar vaste bezoekje aan de kapper. Op zaterdag maakt ze vaak een lange wandeling met Peter, haar man. De zondag is gereserveerd voor familiebezoek: de ene week naar haar ouders en de andere naar Peter’s moeder.

Stabiele relatie
Els is tevreden met haar leven. En met Peter, met wie ze een stabiele relatie heeft. Ze hebben het thuis prima geregeld. De taken zijn keurig verdeeld. Af en toe gaan ze samen uit eten. Maar het liefst eten ze thuis, om zes uur. Soms een kwartiertje later, als iets uitliep op het werk. Zijn ze klaar, dan ruimen ze samen de keuken op. Om acht uur nemen ze altijd een kopje koffie en kijken ze samen naar het nieuws. Van zulke momenten kan ze echt genieten.

Vandaag was er iets vervelends op haar werk gebeurd. Een stagiaire begon zomaar te huilen en vertelde heel persoonlijke dingen. Els werd er bijzonder ongemakkelijk van en ze wist zich eigenlijk geen houding te geven. Ze hield niet zo van emotionele ontboezemingen. Natuurlijk vond ze het heel vervelend voor haar, maar ja.. Ze had het meisje maar een glaasje water gegeven en toen gezegd dat ze weer verder moest. De rest van de dag was ze er toch een beetje van slag door geweest. Peter begreep dat wel. Hij was net als zij. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen