Opinie26 mrt '12 10:55

BNR Begrip | Marieke

Auteur: Ewald Theunisse

Een moment uit het leven van een mensenmens.

Marieke kwam thuis, met de boodschappen. Ze zou vanavond voor Sander koken en wilde er iets bijzonders van maken. Hij had het zwaar gehad de laatste weken en daarom had ze zich voorgenomen om hem eens extra te vertroetelen.

Ze kenden elkaar nog helemaal niet zo lang. Een paar maanden geleden hadden ze elkaar tijdens een yogaworkshop ontmoet. Ze was helemaal verlegen geworden toen hij vroeg of ze na de les nog iets mee ging drinken. Ze was er zelfs van gaan blozen en hoopte maar dat dat hem niet opgevallen was.

In het begin had ze nog een beetje afstand bewaard want ze wilde niet dat hij zou denken dat ze een allemansvriend was. Maar met Valentijnsdag had ze een envelop van hem gekregen met een kettinkje erin en een lief kaartje met de vraag of hij haar Valentijn mocht zijn. Toen was ze om.

Ze zag de avond al helemaal voor zich: ze had het huis helemaal opgeruimd, de mooie gedekte tafel - ze had gisteren het tafelkleed al gestreken - en de kaarsjes stonden al klaar.  Ze had een lekker wijntje in huis, een nieuwe biologische wijn van de supermarkt. Lekker en niet duur.

Na het eten zouden ze zich samen op de bank nestelen met de fles wijn, muziekje erbij of misschien een filmpje. Helemaal knus! Ze kon zich al enorm verheugen op zijn gezicht als hij binnen zou komen.

Nu nog even bedenken wat ze aan moest doen...


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen