Opinie4 jun '12 06:42

Column Ewald Theunisse | Voorbeeld doet volgen

Auteur: Ewald Theunisse

Toen de Nederlandse organisatie van een multinationaal bedrijf enkele jaren geleden Het Nieuwe Werken invoerde, deden de leden van het management team als eersten afstand van hun vaste werkplek.

Het gevolg was, dat niet alleen het respect voor het MT instant een enorme impuls kreeg, maar ook dat de medewerkers zonder morren accepteerden dat ook zij geen vaste werkplek meer zouden hebben. Al in de eerste maanden na het invoeren van Het Nieuwe Werken schoot de productiviteit omhoog. Zozeer zelfs, dat na enige tijd workshops werden aangeboden om medewerkers te stimuleren minder hard te werken en meer te genieten van hun vrije tijd. Ja, dit is waar gebeurd!

In een heel goed vergelijkbare organisatie hield de directie wél zijn eigen werkplek met bijbehorende privileges, terwijl de medewerkers die ontzegd werd. Hier verliep de invoering van Het Nieuwe Werken heel wat minder voortvarend. De motivatie om tijd- en plaatsonafhankelijk te gaan werken was er slechts bij een kleine minderheid. Het overige deel van de medewerkers deed er stilletjes alles aan om de dingen te houden zoals ze waren. 

De meest succesvolle generaals in de geschiedenis gingen op het slagveld hun troepen vóór in de strijd. Wat ze daarmee lieten zien is dat ze een groot vertrouwen in de goede afloop hadden en dat inspireerde de soldaten om hun leider te volgen.

Ook medewerkers in organisaties volgen het gedrag van hun leiders. Is dat voorbeeldig en in overeenstemming met de waarden die de organisatie geformuleerd heeft, dan is dat bijna een garantie voor succes. Is het dat niet, dan gebeuren er heel andere dingen: boze gesprekken in achterkamers, stil of zelfs openlijk verzet en stijgend verloop. Zo laat een groot Amerikaans onderzoek onder meer dan een miljoen werkenden laat zien, dat gebrek aan vertrouwen in leidinggevenden de belangrijkste reden is dat ze uitkijken naar een andere werkkring. 

Leiders moeten leiden door zelf het goede voorbeeld te geven en na te leven. Daardoor worden ze geloofd, vertrouwd, gerespecteerd. En dat zet de positieve kettingreactie in beweging die leidt tot succes.

Gerelateerde artikelen