Opinie3 mrt '12 13:01Aangepast op 3 mrt '12 19:37

BNR Begrip | De monocultuur van de ideeënmensen

Auteur: Ewald Theunisse

Maak kennis met de vrolijke chaos van de bedenkercultuur!

In organisaties waar ideeënmensen de overhand hebben staat veel, zo niet alles in het teken van vernieuwen, veranderen, verbeteren. Vaak is het er een ‘gezellige’ chaos. Bureaus liggen vol met stapels papieren en ander werkmateriaal. Muren zijn volgehangen met schetsen en foto’s.

Medewerkers zitten bij elkaar op het bureau te brainstormen over van alles en nog wat, het liefst tegelijkertijd. Te laat komen (of helemaal niet) is niet zo’n issue. Er heerst een vrolijke en energieke sfeer. Meerdere keren per dag wordt door deze rasoptimisten een geniale vondst gedaan en dat is meteen reden voor een feestje natuurlijk.

Ideeën tot leven wekken, iets van A naar B brengen, dat is niet de grootste kwaliteit van collectieven zoals deze. De wil is er echt wel, de passie ook, maar de structuur en het doorzettingsvermogen ontbreken vaak en overal loert afleiding. Met als gevolg: heel veel Losse Eindjes. Herkent u dit in uw eigen werkomgeving? We nodigen u uit om naar onze site te gaan en uw commentaar of visie te geven: begripscode.wordpress.com


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen