Opinie27 mei '12 23:56

BNR Begrip | Verras je zwager eens

Auteur: Ewald Theunisse

Hoe simpel het is om een negatief patroon te doorbreken...

Zwager. Voor veel mensen synoniem met iemand die altijd alles beter weet (vooral als het over auto’s, de laagste prijzen, computers en andere door henzelf als Uiterst Belangrijk beschouwde onderwerpen gaat).

Iemands die je voortdurend corrigeert, je zinnen voor je afmaakt en bij alles wat je zegt na een paar woorden al het hoofd begint te schudden met een meewarige glimlach. Een eersteklas betweter dus die je het liefst zoveel mogelijk mijdt omdat  hij je enorm irriteert.

Pinksteren is weer zo’n weekend voor familiebezoek, dus komen ook de zwagers weer in beeld. Wil je dat het gesprek eens heel anders zal verlopen? Probeer deze strategie dan eens uit.

Begin meteen vragen te stellen. Hoe meer, hoe liever. Wel over dingen die je zelf ook echt interesseren, anders gaat het snel vervelen. Het kan zomaar zijn dat er een heel andere dynamiek ontstaat: je zwager kan zijn kennis ten toon spreiden en jij voelt je niet meer steeds in de hoek gezet.

Iedereen blij dus. En het leukste komt tot slot: je zult zien dat je zwager uit zichzelf ook vragen aan jou gaat stellen, zonder je te verbeteren!

Gerelateerde artikelen