Opinie15 aug '12 12:52

Column Corné van Zeijl | Geen hoofdprijs voor KPN

Auteur: Thijs Baas

Beleggers nemen de laatste weken al een stevig voorschot op steunmaatregelen van de ECB. Maar het moet nog blijken of ECB-baas Mario Draghi wel tot actie zal overgaan, zegt Corné van Zeijl van SNS Asset Management.

"Op een gegeven moment zal er wel iets moeten komen. Je ziet wel dat de beurs een beetje sputtert de laatste tijd. We gaan niet omhoog en ook niet naar beneden. We blijven nu hangen op extreem lage handelsvolumes en de beurshandelaren vervelen zich te pletter."

Base
KPN is er niet in geslaagd de hoofdprijs te krijgen voor de Belgische tak Base. "Ze zouden graag willen, maar ze vroegen de hoofdprijs van 1,5 miljard. Afgelopen week bleek al dat Telenet liever zijn eigen aandelen inkoopt. Zij zijn niet geïnteresseerd in Base, dus dan moet je op zoek naar andere manieren om hun schulden af te bouwen."

Mogelijk zit de Mexicaan Carlos Slim achter het afketsen van de verkoop, zegt Van Zeijl. Slim wil een strategische positie in Europa en de verkoop van een Belgische tak door KPN zou dat wel eens kunnen dwarsbomen.

Woningmarkt
Als je naar de woningmarkt zelf kijkt lijkt er nauwelijks sprake van herstel, constateert Corné van Zeijl. "Maar de huizenbouwers zien wel degelijk koopenthousiasme. Vanmiddag zullen we zien of ze zo enthousiast blijven."

Ook vanmiddag komt de Empire States Index met nieuwe cijfers. Economisch gezien is New York een regio waar het vrij goed blijft gaan, stelt Van Zeijl vast. "De Empire State Index blijft op behoorlijk hoog niveau en economen denken dat het op dat hoge niveau zal blijven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen