Opinie20 aug '12 12:38

Column Corné van Zeijl | Hekel aan te dure aandelen

Auteur: Pieter van den Akker

Een aantal Nederlandse pensioenfondsen gaat het schip in met Facebook-aandelen. BNR's Corné van Zeijl ontspringt de dans: "Ik heb een hekel aan veel te dure aandelen waaromheen een hype ontstaat."

Van Zeijl legt uit: "Dit leek me veel te veel op een 'World Online 2'. Bovendien beleg ik alleen maar in Nederlandse aandelen."

De pensioenfondsen om welke het gaat zijn niet de minste, legt BNR-presentator Ruud Hendriks hem voor. "Achteraf beleggen is heel makkelijk", reageert Van Zeijl: "Maar van tevoren een beslissing maken is heel moeilijk. Je weet niet welke kans de koers opgaat. En hetzelfde heb je ook van Google eens kunnen zeggen, dat was ook duur. Maar dat is uiteindelijk zoveel maal over de kop gegaan, da's niet meer te tellen."

Perspectief
Het is wel zaak, vindt Van Zeijl, de boel in het juiste perspectief te plaatsen. "Het ABP heeft 6 miljoen euro met deze belegging verloren. Dat is dramatisch, 50 procent. Maar ze hebben ook iets van een miljard aan aandelen Apple en alleen al de koersstijging van afgelopen vrijdag was al 50 procent meer dan alle koersdalingen van Facebook bij elkaar."

Gerelateerde artikelen