Opinie3 sep '12 12:28

BNR Begrip | Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Auteur: Ewald Theunisse

Laten we het nieuwe werkseizoen eens echt anders beginnen.

Het nieuwe werkseizoen is vandaag toch echt weer voor het hele land begonnen. Een mooie dag om even stil te staan bij het feit dat zo’n 60% van alle werkenden regelmatig met tegenzin naar het werk gaat. Met als belangrijkste reden, dat ze zichzelf onbegrepen voelen en ook het gedrag en de manier van communiceren van collega’s niet goed begrijpen.

Je kunt ervoor kiezen om met je collega’s weer op de oude voet door te gaan. Maar je kunt ook besluiten het nieuwe werkjaar anders te beginnen.

Stel je voor dat je met elkaar afspreekt elkaar vanaf nu veel meer om tekst en uitleg te vragen. Als je een manier van doen of zeggen niet begrijpt of niet prettig vindt. Maar ook: jezelf nader te verklaren als je merkt dat je zelf niet helemaal begrepen wordt. En: gewoon tegen elkaar te kunnen zeggen hoe je de omgang, de samenwerking en het communiceren met elkaar het liefste hebt. Hoe meer je van elkaar weet en begrijpt, hoe makkelijker je rekening met elkaar kunt houden. En dat maakt het leven op de werkvloer een stuk plezieriger.

Denk je dat je er wel wat hulp bij kunt gebruiken? Klik dan hier.

Gerelateerde artikelen